Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Sūdzībā laikrakstam Miķelsona sieva skaidro vīra ienākumu deklarāciju

Aizturētā bijušā _Latvenergo _prezidenta Kārļa Miķelsona sieva Laila sūdzības formā laikrakstam _Diena _skaidrojusi, kā K. Miķelsona deklarācijā parādās 400 000 latu ienākumi, liecina laikraksta publikācija.

Diena iepriekš rakstīja, ka 2005. gadā K. Miķelsons kļuva par dzīvokļa īpašnieku, lai gan sadaļā par darījumiem uzrādīta vien auto pārdošana par 10 000 latiem. Kopīpašums ar meitu 2007.gada deklarācijā vairs neparādās, un nav arī norādīts, uz kāda darījuma pamata un kam par labu viņš ir atbrīvojies no šī īpašuma. "Nav arī skaidrs, kā K. Miķelsons ticis pie nekustamā īpašuma Igaunijā, no kura pārdošanas viņš 2007. gadā nopelnīja nedaudz vairāk nekā 400 000 latu," norādīja laikraksts.

L. Miķelsone skaidro, ka no Igaunijas kompānijas vairāk nekā 400 000 latu lielā summa nākusi nevis pārdodot īpašumu Igaunijā, bet gan notirgojot savu 2002. gadā par 21 140 latiem pirkto un pirms tam deklarēto īpašumu Engurē. Laikraksts tajā pašā publikācijā norāda, ka tas no pašas deklarācijas netop skaidrs, turklāt L. Miķelsone nav izskaidrojusi, kā K. Miķelsonam 2005. gadā uzradies dzīvoklis Rīgā, jo deklarācijas "darījumu sadaļā" nekas par to nav teikts.

Uzmanību nu jau bijušajām Latvenergo amatpersonām pievērsa Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), uzsākot kriminālprocesu par iespējamajām nelikumībām Latvenergo laika posmā no 2006.līdz 2010.gadam. Iespējamās nelikumīgās darbības saistītas ar vērienīgo TEC-2 rekonstrukcijas projektu. Tā pirmā kārta, kas realizēta laikā no 2006.līdz 2009.gadam, ieguldīti 125 miljoni latu. Projektam piesaistīti arī starptautiski aizņēmumi, tai skaitā no Eiropas Investīciju bankas. TEC-2 rekonstrukcijas otrajā kārtā paredzēts izlietot divreiz vairāk - 245 miljonus latu.

KNAB vairākus cilvēkus, tostarp bijušo Latvenergo valdi – tās vadītāju K. Miķelsonu un viceprezidentu Aigaru Meļko - tur aizdomās par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu ar mērķi prettiesiski gūt materiālu labumu. KNAB ir aizdomas, ka amatpersonas nodrošinājušas labvēlīgus lēmumus dažādu privātu uzņēmumu interesēs saistībā ar publiskajiem iepirkumiem un rekonstrukcijas darbiem vairākos objektos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas