Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

SVF: Latvijā saglabājas lieli izaicinājumi, taču valdība ir uz pareizā ceļa

Lai gan Latvijā vēl joprojām pastāv milzīgi izaicinājumi saistībā ar bezdarba kāpumu un Satversmes tiesas spriedumu, kas atceļ pensiju samazinājumus, šīs Baltijas valsts valdība sper soļus pareizā virzienā, īstenojot budžeta konsolidāciju.

To otrdien intervijā aģentūrai "Reuters" atzina Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vecākā konsultante Anne Marija Gulde-Volfa, uzsverot, ka pašlaik SVF uz Latvijā notiekošo raugās krietni optimistiskāk nekā pirms pusgada.

Viņa teica, ka Latvijā, kas ir viena no finanšu krīzes vissmagāk skartajām Eiropas valstīm, pēdējā laikā situācija ir būtiski stabilizējusies.

Turklāt Latvijas gūtie sasniegumi attiecībā uz lata fiksētās piesaistes eiro saglabāšanu ir daudz cerīgāki nekā pirms sešiem mēnešiem, akcentēja SVF pārstāve.

"Latvijā ir notikusi būtiska stabilizācija, kas neatbilst vairākiem [agrāk] izteiktajiem scenārijiem. Pašlaik [attiecībā uz lata fiksēto piesaisti eiro] esmu daudz optimistiskāk noskaņota nekā pirms sešiem mēnešiem, jo [Latvijā] ir īstenoti vairāki izšķiroši svarīgi pasākumi [esošā lata kursa saglabāšanai]," viņa norādīja.

Gulde-Volfa arī sacīja, ka SVF atbalsta Latvijā veiktos budžeta konsolidācijas pasākumus, kas ietver sabiedriskajā sektorā strādājošo algu apcirpšanu, tostarp skolotāju algu samazināšanu par 50%, kā arī pensiju un citu tēriņu samazināšanu. Viņa nodēvēja šos pasākumus par iedvesmojošiem, atzīstot gan, ka Satversmes tiesas lēmums pensiju jautājumā iedragā konsolidācijas centienus.

"Mēs esam šīs stratēģijas līdzdalībnieki, un, ja mums par to būtu nepārvaramas šaubas, mūsu te nebūtu. [Latvijas] valdība saprot, kas ir likts uz spēles, un īsteno pareizos centienus un soļus, kas nepieciešami. Šis ir grūts process, taču cits risinājums nebūtu vieglāks," rezumēja SVF konsultante.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas