Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

SVF un EK norāda uz strukturālo reformu nepieciešamību

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lelle
L
Nu ko?! Vai Valdiņš tagad ķersies klāt un piebeigs laukus pilnīgi, nolikvidējot pēdējos palikušos valsts pakalpojumus laukos, aizklopēs ciet rajonu slimnīcas un lauku skolas, jeb tomēr ķersies pie tiem valsts sataisītajiem SIA un aģentūrām Rīgā, kur sēž bijušās koalīcijas vadonīši ar visu savu radu, draugu, emmu varzu? Varbūt, beidzot, iztīrīs ministrijas no parazītiem, arī Saeimā un MK to saperinājies ka biezs ar algām tūkstošos, visādām socgarantijām??? Nu redzēs, redzes...bet Dombrovskis jau apzinās, ka tās svētās govis jau nedrīkst kustināt, jo tad pašam beigas.
Человек
Ч
Кстати, ошибка: "Eiropas Komisijas misijas vadītāja Elena Flores". Ошибка в фамилии. По-латышски будет Флореса. Но почин хороший. Чтобы не коверкать иностранные фамилии, а давать в оригинальном написании.
Человек
Ч
Я так понимаю, что независимую Латвию можно поздравить с очередной крупной победой.
ciniķis
c
Par mobilizēšanos tev taisnība, to tik tiešām vajadzēs. Bet pirmkārt jau, lai patriektu nodevējus un parādītu vidējo pirkstu ārvalstu diktātam. Mēs paši labāk zināsim ko un kā darīt bez viņu iejaukšanās. Pagaidām mūsu politiķi apkalpo citu valstu un dažādu pusmafiozu organizāciju intereses uz mūsu pašu interešu, resursu, valsts un iedzīvotāju labklājības rēķina. Bet zemākajā punktā mums nāksies mobilizēties un vēlreiz izcīnīt neatkarību, lai varam strādāt savā nevis citu labā.
cony to CINIKJIS
c
Kaads man naivums un kaada man ticiiba labajam,driizaak to piedaavaat var jums? Man par visu savu dziivi ir jaamaksaa pasham un ja gribi kaut ko veel labaaku veel vairaak jaamaksaa.Vai Eiropaa,vai Amerikaa un citur kad juus celjoiet,vai nav par katru pakalpojumu jaamaksaa,nevienam neinteresee ir vai nav nauda.Jo mazaak tev nauda,jo veel mazaak tu interesee kaadam.Kuram subjektam buutu jaaruupeejaas par manu veseliibu un izgliitiibu kaa vieniigi pasham un muusu milljajai valstij,ja tai ir resursi,bet shodien valstij ar resursiem ir slikti,taadeelj mums katram gribot vai negribot ir jaamobilizeejas pashiem,kopeejo gruutiibu paarvareeshanaa.
cony to Sandra
c
kaada probleema,Sandrin, saakam jau ar naakosho nedeelju juus,es,vinji un visi iedziivotaaji iemaksaat valsts budzeta kasee vairaak kaa izdodam un viss kaartiibaa,nevajadzees vainot SVF: Vienkaarshi vajag tikai sabalanseet,liidzsvarot ienaakumus un izdevumus.Lieldienu SHuupoles,kas shuupojaas,bet ir liidzsvaraa.Vienkaarsha lieta.Sandrin,nevari atklaat,kas staav aiz Jums?
ciniķis
c
Man prieks par tavu naivumu, ticība labajam, palīdz izdzīvot pat ar tukšu vēderu, bez izglītības un medicīniskās aprūpes. Tu nemaz nenojaut, ko īsti nozīmē SVF un PB pasākumi ar nosaukumu: "Structural Adjustment Program", bet es tev ieteiktu šo programmu īstenošanas vēsturi palasīt, arī par šo pasākumu rezultātiem. Internetā par šo tēmu ir diezgan daudz lasāmvielas, protams, ne latviski, bet angliski un krieviski. To citu valstu pieredzes zināšana var lieti noderēt jau vistuvākajā laikā. Sāc ar latīņameriku, tad par Āzijas ekonomikas tīģeru medībām, nu ļoti interesanta lasāmviela.
cony
c
Ir iistais laiks nevis streikot,bet ar vislielaako atbildiibu veikt strukturaalaas paarmainas,izmetot visas liekaas un dubultaas funkcijas,skolnieku klashu lieluma optimizaaciju.VESELIIBAS AIZSARDZIIBAS IESTAAZHU MEZHAA arii jaatrod racionaalais,citur praksee straadaajoshs struktuuras modelis.Ja praatiigi attiiraas no visa,kas ir lieks uzdevumu veikshanai,var straadaajoshos pasargaat no liela atalgojuma samazinaashanas.Vainiigo mekleeshana pie kriizes nav augliiga nodarboshanaas. Valdiibas sadarbiiba ar SVF un EK ir un buus ilgstoshs process un mums labpraatiigi,kaut saapiigi jaaatsakaas no vismazaakajaam rezerveem,bez kuram varam turpinaat straadaat ar samazinaatiem budzeta liidzekliem
Sandra
S
nav jau nav jau ideala valdiba, tik nevajag ari otraa gravii braukt iekshaa, idealizejot SVF. neaizmirsisim, ka vinji nav Latvijas valsts un vini stradaa savaas (bet kas stav aiz viniem var paskatities SVF balsu sadalijumu), nevis LV interesees.
ciniķis
c
Uzziņai daži saīsinājumi: SAP, Structural Adjustment Program — основной инструмент, с помощью которого МВФ и Всемирный банк добиваются своих политических целей. SAP предусматривает предоставление кризисных кредитов исключительно в обмен на пакет неолиберальных реформ: сокращение программ социального обеспечения, экспортную переориентацию экономики, снижение курса национальной валюты, снятие ограничений на экспортно-импортные операции, отмену государственных субсидий, приватизацию госпредприятий и т. п RIP, Rest in Peace — «Покойся с миром». Традиционная надпись на надгробье (англ.)
dzeris
d
Nu un kam tad Latvijā arī vēl nav skaidrs, ka nepieciešamas strukturālas reformas? SVFarī redz, cik bezjēdzīgi tiek tērēta nauda milzīgi uzblīdušas un neefektīvas valsts pārvaldes uzturēšanai, kas kā akmens gremdē visu ekonomiku, un ļoti pareizi dara, ka neļaus nekādus 7% deficītu, acīm redzot, bez ārēja spiediena Latvijas valdība negrib, vai nesp;ej izdarīt pat visiem acīm redzamas nepieciešamas lietas, skarba, bet realitāte - kādam jāstāv ar pātagu, citādi nekas uz priekšu neiet.
Nopietna saruna
N
Bet SVF ierēdņi tādi nopietni bildēs.
Juksis
J
Šīs sapuvušās struktūras jāatlaiž un jābūvē visas ministrijas un birokrātija no =O, tikai tad būs rezultāts!
Fricis
F
EK un SVF spaciālisti tacū saprot ,ka Latvija šajā situācijā nonāca ne jau kādu ārējo nelabvē- līgo apstākļu dēļ,bet gan stulbās un noziedzīgās avaldošās koalīcijas dēļ, tapat arī katram normālam cilvēkam ir skaidrs,ka līdzšinējās koalicijas dauņu vairakuma dēļ,Dombrovskim sasniegt kādus īstus rezultātus ,ir ļoti maz iespēju.
Latvijas zelts
L
Latvijas valsts spiesta aizņemties 7.5 mlrd EUR. Tas ir aptuveni 10 mlrd USD (1EUR=1.34USD) Jautājumi: 1. Cik tonnu zelta var nopirkt par 10 mlrd USD,ja zelta cena ir $850/oz ($27 300/kg). 2. Cik tonnu zelta var nopirkt Igaunija par 1mlrd EUR jeb 1.34 mlrd USD. Igaunijas valsts rezerves ir 1 mlrd EUR. Sanāk 49 TONNAS. Trojas unce (oz)=31.1034768 g No wikipedia par zeltu (en.wikipedia.org/wiki/Gold) Since 1968 the price of gold on the open market has ranged widely, from a high of $850/oz ($27,300/kg) on January 21, 1980, to a low of $252.90/oz ($8,131/kg) on June 21, 1999 (London Gold Fixing).[22] The 1980 high was not overtaken until January 3, 2008 when a new maximum of $865.35 per troy ounce was set (a.m. London Gold Fixing).[23] The current record price was set on March 17, 2008 at $1023.50/oz (am. London Gold Fixing).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas