Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

SVF ziņojumu VID izmanto cīņā pret reorganizāciju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
o2
o
ja nepietiks darba roku tad sadaliet jums atveleto naudinu uz galvinam, ta daritu privataja sektora.........
zvirbulēns
z
Jo sarežģītāki nodokļu likumi, jo lielākas ierēdņu armijas. Jāvienkāršo nodokļu likumdošana, jāņem arā kastu sistēma, kas likumos, i skaties, viss kļūs skaidrāks, labāks, vienkāršāks.
Lasītāja
L
Viens no lielākajiem birokrātiskākajiem un nedabīgi uzpūstajiem valsts aparātiem Latvijā.
zvirbulēns
z
Man ir citāda pieredze, laipnas, atsaucīgas, tiesa, kad es ko nezinu, kad es kādam, kaut ierēdniem, ko prasu, tad to daru ar mīlestību, patiesu smaidu, un viss notiek. Jums vairāk būtu jāsmaida, mazāk jāprasa.
Iveta
I
Mums pilnīgi gandrīz katram ir iznācis saskarties ar ViD ierēdnēm .Nezinu kā citiem,bet man nav bijusi ne reize,kad viņas būtu bijušas laipnas un atsaucīgas.tikai niknas,ka traucē,nelaipnas un dusmīgas,ja ko esmu nezinājusi.It kā man viss būtu jāzina,priekš kam tad viņas tur sēž? Un tāda attieksme pret apmeklētājiem no VID ierēdņu puses var būt,ja augstākstāvošā priekšniecība to pieļauj.Un acīmredzami,ka Jakāna kungam nerūp,lai viņa padotībā esošās darbinieces būtu laipnas un atsaucīgas pret ikvienu apmeklētāju,kas paver šīs iestādes durvis.Kā strādā padotie un cik viņi ir kulturāli,izglītoti un zinoši,ir atkarīgs tikai un vienīgi no vadītāja.Jakāna kungs par daudz ilgi jau ir aizķēries šai iestādē,pēdējais laiks viņam atpūsties.VIDā sen jau vajadzīgas pārmaiņas kaut vai saskarsmes veidošanā,par visu pārējo nemaz nerunājot.
nobody
n
tikai nomainot VID darbību un vadību netiks panakts rezultāts, teiksim šis uzņēmējs, pārsūdzēs VID spriedumu un tur jau tiesā būs attiecīgais korifejs TP, TB/LNNK, ZZS utt.
mērglis
m
ja naakošajaas veeleešanaas teepisti izkriit , tad pirmais darbs , kas daraams , visu vinu kantoru likvideešanu arpašu pirmo dienu...
opis
o
Tur salīdušas tādas dāmas ar neiespējami īsos laikos (pēc pārējās pasaules standartiem) iegūtiem "augstākās izglītības grādiem" dīvainās iestādēs, ka pilnīgi kauns klausīties viņu pamatskolas līmeņa vervelēšanā. Pēc reorganizācijas VID vajag atstāt tos darbiniekus, kam ir vismaz vairāk nekā vidusskolas izglītība.
jupis
j
Es saskatu Jūsos īstu Latvijas patriotu! BET nez ka§ēc man liekas, ka es kļūdos, un Jūs tāpat kā daudzi citi esat tikai tās vai citas partijas nīdējs, un kādas partijas apteksnis?
I.B.
I
Izskatas, ka TP savu Ieņ. dienestu nenoturēs. Tas būs smags trieciens. Tieši pa kabatu!
Sams
S
Tādu Jurašam līdzīgo mums ir daudz un vairums no viņiem tieši saistīts ar partijām, t.sk., ar Jauno laiku. Nodokļus maksāt jau neviens negrib. Šobrīd pat varbūt arī nav no kā nomaksāt par pagājušo gadu grēkiem. Bet nodokļu inspektors jau pie durvim klauvē. Ko darīt? Uz spēles ir likti miljoni, tie nāk atklātībā, nodokļi nav maksāti... un finanšu ministrs iestidzis dziļos parādos. Varbūt palīdzēsim viņam? Līdz ar to loģiski, ka var rasties piedāvājumi atbilstoši sakārtot gaisotni valstī. Un tur jau arī redzami atsevišķi ieguvēji. Un zaudētāja, kā vienmēr, būs valsts.
Varde
V
kvā, nē nodokļus labāk iekasēs ,ja katrs nodokļu meksātājs ,vai nemaksātājs visu kārtos pa SVOJEMU POŅATIJU,KAK LUČE DĻA SEBJA.VOT I BUDET,KAK LUČE KAŽDOMU DĻA SEBJA.
Kaspars Gasūns
K
Neviens netaisītu šitādu kariņu kaut kāda Juraša dēļ. Nekad! Te ir daudz dziļāki iemesli. Domāju, ka tie ir vienlaicīgi vairāki. Reālistisku versiju šeit komentāros pietiek.
Temīda ir bezspēcīga
T
Vecrīgas caurlaižu režīma nodrošināšana jau bija nodota privātfirmai. Rezultāts? Kārtība un pilni ienākumi tikai pirmo mēnesi, pēc tam viss pa vecam.
ezis
e
priekš kam tādu Vid ,ja ir knab,Repše un Jurašs ar Jutu.Repšem ar to jau diezgan ,bet starp citu arī Maizīša kantoris Repšem nav pieņemams,jo TĀ ĪSI REDZAMI VIŅU NEATBALSTA,TIKAI PA SĀNDURVĪM ,TĀ PUSNEREDZAMI.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

SVF ieteikumi


*Sadarbībā ar Zviedrijas finanšu ministriju notiek nodokļu riska plāna izstrāde. Mērķis ir apzināt riska faktorus nodokļu iekasēšanas sistēmā un izstrādāt alternatīvas

*SFV iesaka VID vairāk resursus veltīt lielajiem nodokļu maksātājiem, jo patlaban proporcionāli vairāk naudas tiek tērēts mazo uzņēmumu kontrolei, no kuriem valsts iekasē tikai 10% no kopējā PVN masas

*Izstrādāt atvieglotu nodokļu sistēmu mazajam biznesam. Retākas atskaites, vairāk konsultēt pa telefonu, caur internetu. Personiskas konsultācijas aizvietot ar semināriem

*Norakstīt mazos parādus, kuru atgūšana VID nav ekonomiski izdevīgi

*Pagarināt nodokļu maksājumu termiņus, lai saglabātu uzņēmumu dzīvotspēju. Pēdējos 18 mēnešos bankrotu skaits pieaudzis no 165 – 692

*Izvirzīt par prioritāti cīņu ar cigarešu kontrabandu no Krievijas, kas pieaugusi, palielinot akcīzes nodokli tabakai. Šogad pirmajā pusgadā konfiscētas gandrīz tikpat daudz cigaretes cik pērn gadā

*Izveidot sistēmu, kas nodrošina reālākas nodokļu iekasēšanas prognozes

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas