Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Taupības dēļ 2010.gadā armijai lauka formas nešūs

Budžeta līdzekļu samazinājuma dēļ Aizsardzības ministrija atteikusies no jaunu lauka formu šūšanas. Formas tērpi karavīriem tiks nodrošināti no Nacionālo bruņoto spēku (NBS) rezervēm.

Aizsardzības  ministrijas  un  uzņēmuma SIA „Brasa” pārstāvji vienojušies, ka šā gada 3.ceturksnī plānotie pasūtījuma apjomi vēl tiks apmaksāti, bet 4.ceturksnī un 2010.gadā plānotie pasūtījuma apjomi netiks veikti. SIA  „Brasa” NBS karavīriem domātos lauka formas tērpa komplektus šuj kopš  2007.gada.  Noslēgtais  līgums  paredz  lauka  formas tērpa komplektu šūšanu līdz 2014.gadam.

Jūlija sākumā paredzētas sarunas arī ar zviedru firmu „SAAB Barracuda AB”,  kas  Aizsardzības  ministrijai  no  2006.  līdz 2014.gadam apņēmusies piegādāt   audumu  lauka  formas  tērpa  šūšanai.  Aizsardzības  ministrija ierosinās šā gada atlikušo maksājumu sadalīt pa daļām, samaksu veicot šogad un 2010.gadā, un atteikties no 2010. gadā plānotā iepirkuma.

Lai samazinātu valsts aizsardzībai piešķirto budžeta līdzekļu tēriņu, Aizsardzības ministrija šobrīd pārskata noslēgto līgumu nosacījumus. Sarunu rezultātā  ministrijai ir izdevies vienoties par aptuveni 10% lielu atlaidi
gandrīz visiem noslēgtajiem līgumiem.

Jau ziņojām, ka ministrija izlēmusi atteikties no mīnu kuģa pirkšanas. Par to jau panākta vienošanās ar Nīderlandes amatpersonām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas