Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Taupības dēļ aresta vietā dzērājiem naudas sods

Policijas budžeta samazinājuma dēļ, Iekšlietu ministrija (IeM) pieteikusi izskatīšanai Valsts sekretāru sanāksmē likumprojektu „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”, kas paredz atkārtoti par alkohola lietošanu sabiedriskā vietā aizturētām personām kā sodu piemērot naudassodu, nevis administratīvo arestu īslaicīgās aizturēšanas izolatoros.

Policija aprēķinājusi, ka pērn tiesa kopumā piemērojusi administratīvo arestu gandrīz 3 000 personu, kas atkārtoti gada laikā aizturētas par alkoholisko dzērienu un citu apreibinošo vielu lietošanu sabiedriskā vietā vai par atrašanos sabiedriskā vietā tādā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu. Visas šīs personas ar tiesas lēmumu nogādātas Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietās, kur vidēji uzturējušās septiņas diennaktis. Šajā laikā par valsts budžeta līdzekļiem aizturētajiem nodrošināta gan ēdināšana, kas izmaksā vidēji Ls 3,20 dienā, gan arī telpu dezinfekcija un uzturēšana. Turklāt policija norāda, ka, turpinot pieaug administratīvi arestēto skaitam, jārēķinās ar papildu izmaksām prasībām atbilstošu telpu izbūvei vai remontam. Policijas teritoriālajās iestādēs rajonos šīs īslaicīgās aizturēšanas telpas daudzviet ir sliktā stāvoklī, taču nauda remontam nav pieejama, līdz ar to aizturētie vēlāk sūdzas tiesībsargiem par turēšanu nepiemērotos apstākļos vai pat par morālo kaitējumu, priekšlikumu pamato IeM.

Pašlaik par minēto rīcību izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz simt latiem. Ja darbības izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas, tad personu var sodīt ar naudas sodu līdz divsimt piecdesmit latiem vai piemērot administratīvo arestu uz laiku no trim līdz piecpadsmit diennaktīm.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas