Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

TB/LLNK domes sēdē kritizē valsts pārvaldes reformu un runā par palīdzību kredītņēmējiem

Sestdien partijas TB/LNKK domes sēdē izskanēja kritika valdības vadītāja rosinātajam valsts pārvaldes un valdības reorganizācijas plānam.

Tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš teica, ka ministriju apvienošanai ir jābūt loģiskai un ir skaidri jāparāda arī ekonomija, kas tiks iegūta. Ministru esot pārsteidzis premjera I.Godmaņa piektdien vakarā izplatītais ministriju reorganizācijas plāns, un viņš kategoriski iebilstot pret valsts valodas jautājumu nodošanu Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM).

TB/LNNK priekšsēdētājs Roberts Zīle pieļāva, ka informācija par līdzekļu ekonomiju aptuveni 28 miljonu latu apmērā, realizējot šo ieceri, ir maldinoša. Viņš atgādināja, ka bezdarbnieku pabalstos ir jāizmaksā ap desmit miljoniem latu un vēl ap 12 miljoniem ir neiekasētais sociālais un iedzīvotāju ienākuma nodoklis.

Savukārt Latvijas Kara muzeja direktore Aija Fleija pauda viedokli, ka, apvienojot Kultūras ministriju ar slikti strādājošu IZM, tiktu radīts jauns haoss. Taču drīz par to tiks lemts, "zinot Godmani, kurš izmanto militāru disciplīnu". Viņa uzskata: ja TB/LNNK par to nobalsos, tās kā nacionālas partijas izredzes nākamajās vēlēšanās ir visai vājas.

Tāpat domes sēdē tika apspriesti citi aktuāli jautājumi.

Piemēram, G.Bērziņš stāstīja, ka drīzumā viņa vadītā ministrija ierosinās grozījumus likumos, lai palīdzētu grūtībās nonākušajiem kredītņēmējiem. Viņš uzskata, ka riski ir jāsadala un atbildība jāuzņemas gan kreditoram, gan parādniekam. Viņa piedāvājums ir noteikt, ka parādnieku atbildība ir jāaprobežo ar hipotēkas vērtību kredīta līguma slēgšanas brīdī, tāpat būtu jāierobežo līgumsods.

G.Bērziņš arī domes sēdē pauda gandarījumu, ka ir izkustējies jautājums par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja izvēli. Viņaprāt, ir labi, ka ir vismaz divi kandidāti. Tiesa, G.Bērziņš pats personīgi bija aicinājis virzīt trīs kandidātus, arī pašreizējo KNAB vadītāja vietnieci Jutu Strīķi.


Savukārt attiecībā uz Latvijas Raido (LR) TB/LNNK pārstāvji valdības sēdē esot skaidri patiekuši, ka šis jautājums ir jāatrisna un nauda LR ir jāatrdot. Kā avots varētu būt kapitālsabiedrību depozītkontos uzkrātie līdzekļi. G.Bērziņš arī izteicās, ka Nacionālā radio un televīzijas padome ir atbildīga par to, ka nav pamanījusi problēmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas