Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

TB/LNNK atbalsta jaunus nodokļus, valsts iestāžu parādus aicina pārstrukturēt

Apvienības Tēvzemei un Brīvībai/LNNK līderis Roberts Zīle ierosinājis meklēt visas iespējas, kā pārstrukturēt visdažādāko valsts iestāžu parādus bankām, lai samazinātu kredītu ikmēneša maksājumus. „Es esmu pārliecināts, ka valsts budžetā tā ir iespējams ietaupīt ievērojamas summas”, teica R. Zīle. Parādu pārstrukturēšana šobrīd notiekot visos tirgus segmentos.

TB/LNNK vadība šodien tikās ar Jaunā laika vadību, lai pārrunātu jautājumus, kas saistīti ar 2010.gada budžeta projekta veidošanu. TB/LNNK pārstāvji uzsvēra, ka, pretēji Tautas partijai, atbalsta kapitāla pieauguma nodokļa ieviešanu un nekustamā īpašuma nodokļa bāzes paplašināšanu no nākamā gada. Tiesa gan, TB/LNNK nepiekrīt dzīvojamās platības aplikšanai ar nekustamā īpašuma nodokli jau no pirmā kvadrātmetra, uzsverot, ka ar ir jābūt pietiekami solīdam ar nodokli neapliekamajam minimumam vai nu pēc platības, vai īpašuma vērtības. „Jautājums ir par to, kā iekasēt nodokli no tiem daudzajiem banku bilancē esošajiem nekustamajiem īpašumiem, kas šobrīd stāv tukši, nekā uzkraut papildus nodokļu nastu iedzīvotāju mitekļiem”, uzsvēra TB/LNNK priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš.

Savukārt TB/LNNK pārstāvošais satiksmes ministrs Kaspars Gerhards, analizējot 2010. gada bāzes izdevumu projektu, norādīja, ka Satiksmes ministrijai praktiski vairs nav iespējas samazināt izdevumus, ja vien pilnībā netiek apturēti ceļu uzturēšana un atjaunošana.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas