Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

TB/LNNK pārstāvis uzaicina Zurofu apmeklēt Okupācijas muzeju Rīgā

Valmieras domes deputāts Romāns Naudiņš (TB/LNNK) nosūtījis aicinājumu Simona Vīzentāla fonda Izraēlas biroja vadītājam Efraimam Zurofam ierasties Rīgā, lai kopīgi apmeklētu Okupācijas muzeju un iepazītos ar Latvijas valsts vēsturi, informē TB/LNNK Valmieras grupa. Tas E.Zurofam palīdzētu izprast Latvijas leģiona lomu Otrajā pasaules karā.

Jau ziņots, ka Vīzentāla centra Izraēlas biroja vadītājs komentārā britu laikrakstā _The Guardian_ paudis sašutumu par britu konservatīvo politiķu pausto atbalstu Latvijas partijai _TB_/LNNK.«_TB_/LNNK apsēstība paust publisku godu Latvijas _SS _leģionam ir pretrunā ar jebkādu vēsturisko loģiku. Maiga attieksme pret nacistu noziegumiem nav šķietami nevainīga nostaļģija, (..), bet daļa no viltīga plāna iegūt atzinību perversi izkropļotai Eiropas vēstures versijai, kurā komunisma noziegumi pielīdzināti nacismam,» raksta Zurofs.Savukārt apvienība _TB_/LNNK uzskata, ka _The  Guardian_ publicētais Vīzentāla centra vadītāja paziņojums ir nepamatots un apmelojošs, jo apvienība nekad nav attaisnojusi nacistu veiktos noziegumus vai mēģinājusi glorificēt Hitlera režīma militāros formējumus. _TB_/LNNK priekšsēdētājs Roberts Zīle uzskata, ka E.Zurofs pārtiražē Krievijas propagandu.R.Naudiņš norāda: «Ceru, ka Zurofs atsauksies aicinājumam apmeklēt Latviju. Iespējams, tas ļaus viņam nākotnē mainīt savu viedokli par latviešu karavīru lomu Otrajā pasaules karā un komunistiskā režīma nodarīto ļaunumu Austrumeiropai.»Valmieras deputāts ir arī ar mieru kopā ar E.Zurofu izstaigāt Okupācijas muzeju Rīgā, «kurā detalizēti un objektīvi atspoguļoti traģiskie XX gadsimta vēstures notikumi».R.Naudiņš vēstulē arī norāda, ka E.Zurofam «būtu interesanti apmeklēt arī šogad atjaunoto Rīgas Sinagogu, kurai 2008.gadā tika sniegts Latvijas valsts un Eiropas Savienības struktūrfondu finansiālais atbalsts kopumā par 1,2 miljoniem eiro».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

R.Naudiņa vēstuli E.Zurofam lasiet šeit

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas