Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +17 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Telšu pilsētiņas iemītniekam piedāvā vietu patversmē

Rīgas pašvaldība "telšu pilsētiņas" iemītniekam Jānim Briedim  piedāvājusi vietu patversmē. Dzīvokli pašvaldība Briedim neesot tiesīga piešķirt, jo viņš savu dzīvesvietu deklarējis Ādažu novadā. Šobrīd Rīgas pašvaldība varot piedāvāt pagaidu risinājumu, nodrošinot Briedi ar pajumti patversmē.

LETA jau ziņoja, ka viens no tā dēvētajā telšu pilsētiņā pie Ministru kabineta dzīvojošajiem protestētājiem vērsās pie premjera Valda Dombrovska (JL) ar lūgumu piešķirt viņam dzīvesvietu ziemas periodam. Premjers šo lūgumu nodeva Rīgas domei.

"Mēs esam gatavi palīdzēt arī Jānim Briedim, kurš ir viens no tiem, kura problēmas ir izraisījusi likumdevēju un valdības bezatbildīgā rīcība. Lai arī Rīgā dzīvokļu gaidītāju rinda samazinās, tajā joprojām reģistrētas vairāk nekā 9000 ģimenes. Saskaņā ar Rīgas domes Labklājības departamenta datiem Brieža deklarētā dzīvesvieta ir Ādažu novadā, un Rīgas domei nav likumīgas iespējas piešķirt Briedim mājokli, tāpēc varam ieteikt Ministru prezidentam ar šo jautājumu vērsties Ādažu novada domē," komentējis mērs Nils Ušakovs (JL).

Tomēr Rīgas pašvaldības sociālie darbinieki ir atkārtoti apmeklējuši telšu pilsētiņas iemītniekus, informējot par iespējām saņemt pašvaldības sociālo palīdzību. Šodien pie Brieža vēlreiz dosies sociālā centra darbinieces.

1971.gadā dzimušā Jāņa Brieža iesniegumā V.Dombrovskim norādīts, ka viņam nepieciešama dzīvesvieta ziemas periodam, jo līdzšinējā dzīvesvieta zaudēta šā gada 1.jūlija algas samazinājuma dēļ. Viņa darba alga, strādājot VA "Latvijas Sporta muzejs", tikusi samazināta no 290 uz 100 latiem. Briedis ir students, un viņš nav spējis vairāk maksāt par dzīvokli, kuru zaudējis oktobra beigās, tāpēc dzīvojis pagrabā kādā Brīvības ielas namā.

Pēdējās 11 dienas Briedis dzīvojot pie Ministru kabineta ēkas.

Iepretim valdības ēkai uzceltas vairāk nekā desmit teltis. Tur mitinās cilvēki, kuri protestē pret valstī notiekošo un prasa valdībai sākt risināt bezdarba problēmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas