Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

"Tēvzemiešiem" jāatmaksā vairāk nekā 18 000 latu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzdevis apvienībai "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) atmaksāt vairāk nekā 18 tūkstošus latu, informēja KNAB.

Partijai jāatmaksā pretrunā ar likuma prasībām iemaksātā partijas biedru naudas daļa 18 191,71 lata apmērā, "jo persona nav ievērojusi likumā noteikto ierobežojumu, ka biedru naudas drīkst maksāt tikai no saviem ienākumiem, kuri gūti pēdējos trijos gados".

Apvienības ģenerālsekretārs Juris Saratovs norādīja, ka nauda esot atmaksāta, lai arī ne noteiktajā termiņā, kas bija pērnā gada decembris.

Iepriekš TB/LNNK piedāvājusi savu atmaksas grafiku, taču KNAB to noraidījis. Nu "tēvzemieši" iesnieguši prasību tiesā saistībā ar atmaksas termiņiem, un pirmās instances tiesa lietu ir pieņēmuši izskatīšanai, pastāstīja Saratovs. Tiesas lēmums varētu būt maija beigās.

Kamēr notiek tiesvedība, TB/LNNK pārstāvis arī nevēlējās atklāt nelikumīgos maksājumus veikušā biedra vārdu. Savukārt KNAB runasvīrs Andris Vitenburgs teica, ka, pēc pašreiz KNAB rīcībā esošās informācijas, apvienība 18 tūkstošus latu nav samaksājusi un KNAB priekšnieka lēmums ir apstrīdēts Administratīvajā rajona tiesā.

Apvienības 2008.gada pārskats liecina, ka kopumā biedru naudās iekasēti 128 988 lati.

KNAB pabeidzis partiju iesniegto 2008.gada pārskatu un saņemto ziedojumu likumības pārbaudes un informē par atklātajiem pārkāpumiem un veiktajiem pasākumiem to novēršanai. Pārbaudēs KNAB nav konstatējis būtiskus pārkāpumus partiju finansēšanā 2008.gadā. Lielākā daļa pieļauto pārkāpumu ir saistīti ar 2008.gadā ieviestajiem jaunajiem partiju finansēšanas ierobežojumiem.

No 45 reģistrētajām partijām gada pārskatus par 2008.gadu saskaņā ar likuma prasībām iesniedza 43.

Ar gada pārskatu aizpildīšanas vai iesniegšanas kārtības neievērošanu saistīti pārkāpumi konstatēti astoņām partijām, trīs no tām ir sauktas pie administratīvās atbildības, pārējos gadījumos ir izteikti mutvārdu aizrādījumi vai iestājies noilgums. Tiesā iesniegts viens pieteikums par partijas darbības apturēšanu, jo tā nav iesniegusi gada pārskatu. Vienam ziedotājam izteikts mutvārdu aizrādījums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas