Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Tibetas atbalsta biedrība aicina boikotēt preces - Made in China

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
zināšanai
z
Veikali Meta (Origo, Dolē) tirgo ungāru un pat Latvijas drēbes, itin labas meitenēm un jaunietēm. Rīgā ir igauņu trikotāžas veikali, ir arī Latvijas - "Rita". Baltman tirgo igauņu uzvalkus Stockmann. Bez pārāk lielām pūlēm 100% sports u.c. solīdos sporta preču veikalos nopērkamas krosenes, kas ražotas Malaizijā, Taizemē, Indonēzijā - ļoti labas. Daudz ko var atrast, un kailam nav jāstaīgā. Ja vien neiepērkaties tikai Centrāltirgū. Par fotoaparātiem - var gadīties, ka kādus sīkumus, vāciņus, piem., ražo Ķīnā (man ar Canon spoguļkameru un objektīviem tā nav bijis). Tomēr labo tehniku taisa Japānā. Ķīnā taisa štruntīgus ziepju traukus - ja kvalitāte nav svarīga, var jau pirkt... Nesen nopirku jaunu Nokia mobilo - ieskaitot akumulatoru, ražots Ungārijā. Paniku celt te var Gerkens un līdzīgi tirgotāji, kur es neko nepērku pat neatkarīgi no politikas. Ieejot apavu nodaļā, reāli smird. Lēti, tikai kāda kvalitāte.
vecais boikots
v
Sen jau maksimāli nepērku Ķīnas preces. Par galu savilkšanu - kolēģai smalkie zīmolu made in China krekli pa vīlēm plīsa trešajā dienā, maniem igauņu nav ne vainas. Un atgādināšu "galu vilcējiem" - bezdarbs Amerikā, Eiropā, arī Latvijā rodas dēļ nespējas konkurēt ar vergturu iekārtu. Mūsu uzņēmumi nekad nevarēs konkurēt ar bērnu darbu, ar algu pāris dolāri dienā u.t.t. Bet Ķīnas preces daudz lētāk nemaksā, tās ir izdevīgas zīmolu īpašniekiem, mazai saujiņai, ne vairāk. Daugavpils pievadķēžu rūpnīca banansē uz robežas Ķīnas dēļ. Uz priekšu, galu vilcēji, tikai bezdarbnieku pabalstus un pensijas Šanhaja mums nemaksās. Un Latvijai nav tādas izklaides industrijas, kas veidotu nozīmīgu ienākumu un eksportu kā ASV, kur gan arī strādnieki jau spiesti ņemt sociālos pabalstus.
ABC
A
Palasot komentārus internetā, esmu nonācis pie secinājuma, ka mūsu vairumtirgotāji ir savākuši noliktavās lētās Made in China preces, lai ar fantastisku uzcenojumu pārdotu tās vietējiem nabagiem, kas spiesti iegādāties preces Maxima un tai ekvivalentos ūķos, un tagad ar šausmām domā par iespēju negūt peļņu.
jurciks
j
ja shitaa tad nedriikst pirkt preces no krievijas (naftas produktus tai skaitaa) jo vinji shitaa iztureejaas pret cecenu civiliedziivotaajiem. No amerikaaniem un lielas daljas eiropas tai skaita lv arii nevar pirkt jo vinji mekleeja neesoshus masu izniicinaashanas ierocus iraakaa un arii nogalinaaja civiliedziivotaajus un pashlaik iraanaa ir krietni vairaak upuri kaa bija pirms iebrukuma, un shitaa var turpinaat - taa ka jums draugi atliek pashiem visu no beerza taass darinaat un pastalaas staigaat - ja maaceesiet taadas uztaisiit
to aizspogulija
t
zīmē pats/ti tās kartiņas-būs sirsnīgāk un jautrāk.
alnis
a
Grūti izdarīt -tikko nopirku Canon 40D, rumpis Japānas prece, bet siksna, vāciņš un vēl daži sīkumi no Ķīnas..ārā mest žēl
šakālis
š
E bay pilns ar karogiem nozīmītēm, sākot ar 4 eur, nozīmītes pa 1 eur! www.ebay.de www.ebay.co.uk
Andris
A
Arī internetā pieejamās uzlīmes, karogi vai krekliņi ar uzrakstiem "Free Tibet" ir Made in China :)
klusais
k
Nu zēni kaut ko nejēdz no dzīves - tuvu pie 20% no pasaules eksporta ir no Ķīnas. Otrkārt ne jebkurai prece ,kurai rakstīts Made in EU vai made in USA vai savādāk ir garantija ,ka tā nav ražota Ķīnā. Nevajag smīdināt cilvēkus. Pats esmu tādas lietas redzējis un bija diezgan smieklīgi klausīties kā pārdevējs Rīgā izstādē stāsta , ka piemēram filejas nazis ar uzrakstu Finland ,ko pārdod par 12 Ls un kas esot baigais firmas darinājums, tika redzēts izstādē Ķīnā par 3.4 USD ( pats tādu pirms gada biju nopircis Somijā par 20 EUR).
e
e
mjā, kur tad ir tie "interneta komentāru regulētāji" , kam par godu pirms pāris mēnešiem Diena izsludināja vakances? hah.
XXL
X
Tibetas atbalsta biedrība --- i-d-d-i-o-t-i !!! Nafig tāda biedrība vajadzīga. Izkūkojuši prātu. Redziet ,viņi aicina boikotēt - da ejiet dirst ar saviem aicinājumiem!
šakālis
š
Paskatīšos tās nozīmītes ebay! Pievienojos boikotam, lai gan arī agrāk to dariju, galvenokārt ķīnas preču ārkārtīgi zemās kvalitātes dēļ! Viņi ražo bīstamas rotaļlietas un vēl atļaujas apšaut Tibetas mūkus!!! Kāpēc lai es pirktu ķīnas preces???
aizspogulija
a
Es labprāt boikotētu Ķīnas preces, bet tas nav izdarāms. Tās preces ir jāboikotē valstiskos līmeņos. Viens piemērs. Es dzīvoju Spānijā un, pērkot Ziemassvētku apsveikumus, ievēroju, ka uz visām kartiņām ir uzraksts "Made in China". Pilsētas lielākajā veikalā starp simtiem dažādu Ziemassvētku kartiņu bija tikai dažas, kas nebija "Made in China". Tas, ka no Ķīnas jāpērk pat Ziemassvētku kartiņas nu vairs nav normāli, taču mans boikots to neietekmēs, jo citu neko, izņemot Ķīnas ražojumu, nopirkt nav iespējams. Es brīnos, ar ko Eiropā vispār cilvēki nodarbojas, ja viss tiek ražots Ķīnā...?
Atbalstīšu
A
Ideja jau laba, vien tas ir mazāk nekā piliens jūrā... Labprāt nēsātu nozīmīti Tibetas karoga krāsā - varbūt ir iespējams tādas kaut kur iegādāties? Esmu nosūtījusi atbalsta vēstuli Dalailamam un protestu Ķīnas vēstniecībai Rīgā /adreses no Google/. Vai ir kādas idejas - ko vēl varētu darīt!?
Juris
J
Tas nozīmē,ka jāstaigā kailiem.Tas ir Ok :)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas