Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Tiesa piespriež sešu gadu cietumsodu viltus gaišreģei

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa šodien piesprieda sešu gadu cietumsodu un policijas kontroli uz diviem gadiem liela apmēra krāpšanā apsūdzētajai 1962.gadā dzimušajai Sandrai Rudevicai, kura saskaņā ar apsūdzību vairākiem cilvēkiem bija uzdevusies par viltus gaišreģi, izkrāpdama no viņiem ievērojamas naudas summas.

No apsūdzētās par labu cietušajām nolēma piedzīt nodarītā materiālā kaitējuma kompensāciju par kopējo summu vairāk nekā 13 000 latu un morālā kaitējuma kompensācijas septiņām cietušajām par kopējo summu 5000 latu.

Prokurore Jeļena Rutkovska Rudevicai tiesas debatēs bija lūgusi piemērot piecu gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz diviem gadiem. Pati apsūdzētā bija pilnībā atzinusi savu vainu, nožēlojusi izdarīto un lūgusi tiesai rast iespēju strādāt, lai atmaksātu upuriem izkrāptos līdzekļus.

Lietā par cietušajiem atzītas 13 personas un kopumā Rudevica no viņām izkrāpusi ap 14 000 latu, liecina apsūdzība.

Viltus gaišreģei tika uzrādīta apsūdzība pēc Krimināllikuma 177.panta 3.daļas par krāpšanu lielā apmērā. Pēc šī likuma panta notiesātu personu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 13 gadiem vai ar naudas sodu līdz 150 minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

LETA jau ziņoja, ka šā gada aprīlī Rīgas policisti, sadarbojoties ar Tukuma policijas darbiniekiem, Kandavā aizturēja čigānu tautības sievieti, kura, uzdodoties par gaišreģi, no vairākiem cilvēkiem bija izkrāpusi ievērojamas naudas summas.

Aizturētā sieviete 2008.gada 14.oktobrī, apgalvojot, ka viņa ir gaišreģe no Zilā kalna, no kādas sievietes Rīgā, Jeruzalemes un Dzirnavu ielas krustojuma rajonā, bija izkrāpusi 10 500 latus. Brīdinot par nelaimēm, kas it kā noteiktā datumā sagaidot uz ielas sastaptās sievietes dēlus, aizturētā pierunāja upuri no šīm nelaimēm "atpirkties". Sākumā iebiedētā sieviete iedeva krāpniecei 500 latus, bet pēc tam viņa aizgāja uz banku un izņēma no konta vēl 10 000 latu, kurus tūdaļ atdeva "gaišreģei".

Apsūdzība norāda, ka sieviete izdarījusi arī vairākas citas līdzīgas krāpšanas.

Policija aicina iedzīvotājus nebūt lētticīgiem un neielaisties šāda veida sarunās, kas noved pie bankas konta iztukšošanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas