Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Tiesībsargs: diviem pieaugušajiem un diviem bērniem paredzētās biļetes neveicina piekļuvi kultūras pasākumiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ieva
I
Diemžēl arī mēs esam saskārušies ar šo nepareizo ģimenes jēdziena lietošanu, arī manā izpratnē mana ģimene ir ģimene un mums ir vairāk par vienu vai diviem bērniem! Vispār šādas ietādes, kur ir pieejamas "Ģimenes" biļetes ģimenei tikai ar vienu vai diviem bērniem jāsūdz tiesā par diskrimināciju pret lielākām ģimenēm!!!
Klibs aita
K
Mūsu valstī, pēc mežonīgā kapitālisma iestāšanās, saradās nepatīkami daudz santīmp*sēju. Faktiski nekādas finansiālas pretīmnākšanas tiem, kam ir vairāk par vienu bērnu. Bērns sver, aizņem vietu, patērē mazāk nekā pieaugušais, tomēr tikai retos gadījumos ir redzamas bērnu biļetes - vienalga, kur.
Civillikums
C
Ja biļete ir nosaukta "ģimenes biļete", tad tā ir skatāma saistībā ar ģimenes jēdzienu Civillikuma izpratnē šaurākā nozīmē - tas ir - vecāki un viņu bērni, kamēr dzīvo nedalītā saimniecībā, vai pievienojot vispērējo bērna vecuma cenzu - vecāki un viņu bērni, kuri nav sasnieguši 18 gadu vecumu.
Anna
A
Bet, vai obligāti vienmēr būtu jābūt 2 pieaugušajiem un jāmaksā par 2. Ja iet mamma viena ar diviem bērniem vai kādās citās kompilācijās bērni + pieaugušie. Vai nav jādomā ne tikai par daudzbērnu ģimenēm, bet arī par dažādiem citiem modeļiem, lai veicinātu bērnu piekļuvi pasākumiem.
jes
j
piekritu par visiem 100% gan rakstam, gan komentariem.
3 bērnu mamma
3
Taisnība, tā patiešām ir. Tajās retajās reizēs, kas sagrabinām naudiņu kāda pasākuma vai kādas atpūtas vietas/iestādes apmeklējumam, vienmēr sastopamies ar ģimenes biļetes standartu - 2 pieaugušie+1 vai 2 bērni. Tādās reizēs ar vīru jokojam, ka daudzbērnu ģimenes laikam LV neeksistē vai arī - ka tās uzņēmējiem nav ekonomiski izdevīgas.
:D
:
Pilnībā piekrītu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas