Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Tieslietu ministrijai prasīs viedokli par trešo personu ierobežošanu

Saeimas pretkorupcijas komisija tuvākajā laikā lūgs Tieslietu ministrijas (TM) viedokli par iespējām novērst priekšvēlēšanu aģitācijas likuma pārkāpumus, ko, iespējams, veic trešās personas, reklamējot kādas partijas politiķus.

Saeimas Kontrabandas, korupcijas un organizētās noziedzības novēršanas un apkarošanas komisijā otrdien nebija vienprātības par to, vai vajadzētu patlaban sākt darbu pie priekšvēlēšanu aģitācijas likuma grozīšanas.

Partijas "Jaunais laiks" (JL) deputāti norādīja, ka darbu pie likumprojekta grozīšanas nepieciešams sākt ātrāk, neraugoties uz to, ka likuma grozījumiem nebūs atpakaļejošs spēks. Turklāt, pēc deputāta Ainara Latkovska (JL) domām, līdz vēlēšanām no partijām vēl " zilus brīnumus iespējams sagaidīt".

Arī apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK deputāte Anna Seile komisijas sēdē pauda viedokli, ka priekšvēlēšanu aģitācijas likums ir jāatver un ātri jāpieņem grozījumi, pretējā gadījumā "šo vēlēšanu kampaņu var raksturot kā likumu caurumu meklētāju kampaņu".

Savukārt Tautas partijas deputāts Māris Krastiņš komisijas sēdē uzsvēra, ka nav iespējams ar likuma grozījumiem ierobežot vārda brīvību. Latvijas Pirmās partijas deputāts Dainis Turlais norādīja, ka patlaban nav labākais laiks likuma grozīšanai, jo partijas sacenšas par viedokļu uzvaru, nevis labāka likuma sagatavošanu.

Jau vēstīts, ka arī iepriekšējās Saeimas pretkorupcijas komisijas sēdes, kurās skatīts jautājums par premjera biroja vadītāja Jurģa Liepnieka un uzņēmēja Kaspara Rolšteina dibinātās organizācijas "Sabiedrība par vārda brīvību" veidotajiem Tautas partiju slavinošajiem ministru klipiem, beidzās bez rezultātiem.

Deputāti konstatēja, ka likums neliedz trešajām personām slavināt kādu politiķi, ja tāda ir šo trešo personu pārliecība.

Pēdējā laikā vairākos medijos redzamas reklāmas, kurās dažādi sabiedrībā zināmi cilvēki slavē Tautas partijas ministrus. Šīs reklāmas pasūtījusi "Sabiedrība par vārda brīvību", līdzīgu nevalstisko organizāciju izveidojis arī reklāmas aģentūras " ZOOM!" radošais direktors Ēriks Stendzenieks, kas iepriekšējos gados bija iesaistīts Latvijas Pirmās partijas priekšvēlēšanu kampaņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas