Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Tiesnese Kupce atvainojas medmāsām

Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētāja Zita Kupce, kura LTV raidījumā “De facto” iepriekš izteicās, ka nevar salīdzināt tiesnešu un medmāsu atbildību, turklāt, "ja dzīve piespiestu, viņa par medmāsu strādāt varētu, bet medmāsa par tiesnesi, jādomā, nevarētu", pirmdien izplatījusi publisku paziņojumu, kurā atvainojas par nepārdomāto izteikumu.
"Publiski atvainojos visām medicīnas māsām, kuras aizvainojis mans nepārdomātais izteikums 5.decembra LTV raidījumā "De facto". Ne mirkli neapšaubu mediķu darba milzīgo atbildību un nozīmi, jo vairāk tāpēc, ka vairāku gadu garumā pati esmu saņēmusi neatsveramu medicīnisko palīdzību gan no ārstiem, gan medmāsām," teikts tiesneses izplatītajā paziņojumā.

Tiesnese norāda, ka intervijā izteikusi viedokli, ka šajos krīzes apstākļos nevajadzētu konfrontēt dažādas profesijas. "Izceļot no visa manis sacītā tikai vienu nepārdomātu teikumu, sižetā izveidojās tāds mans atzinums, kādu nebiju ne domājusi, ne gribējusi izteikt, tāpēc vēlreiz atvainojos visiem, kurus mans izteikums aizskāra," raksta tiesnese.

"Labojot sevis teikto, atzīstu, ka par medmāsu atbilstoši šodienas prasībām es vairs nespētu kvalificēties, lai arī laikā, kad mācījos Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē, visām studentēm bija obligāta medicīnas kursa apguve un tika piešķirta medmāsas kvalifikācija," norāda tiesnese.
Viņa cer, ka "tuvākā vai tālākā nākotnē mūsu valstī visās profesijās strādājošie tiks atalgoti atbilstoši ieguldītajam darbam".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas