Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Tikai V-Dienā. Kāpēc īsti nepārvēlēja Jaunā laika valdi ?

Jaunā laika valdes vēlēšanas bija ne tikai paredzētas sestdien partijas ārkārtas kongresa darba kārtībā, bet par to, ka «valdei, ko mēs šodien ievēlēsim, ir jābūt spēcīgai un drosmīgai,» savā ziņojumā stāstīja arī JL valdes priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš. Vairāki delegāti, kas bija izvirzīti uz līdera amatu, atsaucot savas kandidatūras, piebilda, ka labprāt kandidētu valdes vēlēšanās. Taču pēc priekšsēža izraudzīšanās kongress pēkšņi atteicās no valdes pārvēlēšanas, kas ar vairākuma piekrišanu bija iespējams.

Viens no šī negaidītā pavērsiena iemesliem varētu būt saistīts ar finansēm, jo kongresa telpas Lielajā ģildē bija noīrētas tikai līdz sešiem vakarā, un šī stunda bīstami tuvojās. Par uzturēšanos šajā zālē vēl divas stundas būtu papildus jāmaksā 500 lati, liecina partijas biedru izteikumi. Tiesa, tas nebija vienīgais iemesls, jo delegāti atminējās arī iepriekšējos divus JL kongresus, kuros valde tika vēlēta daudzas stundas un vairākās kārtās. Šīs vēlēšanas nozīmētu zināmu enerģijas patēriņu, bet delegātu daļu jau bija nokausējusi kongresa līdzšinējā gaita, kurā zālē bija sadalījusies divās nometnēs un tas veicināja biedru aktivitāti procesos.

Tas izpaudās arī biežajos aplausos, ar ko katrs grupējums atbalstīja savējos. Varbūt neparasti bija tas, ka priekšsēža kandidāts K.Kariņš, prezentējot savu vīziju par plāniem līdera amatā, tika «noplaudēts», taču, iespējams, ka tas bija tikai pretinieku komandas viens no cīņas elementiem. Pirmo reizi JL kongresā arī bija redzams tik daudz cienījama vecuma cilvēku, ko savukārt atsevišķi delegāti skaidroja ar E.Repšes atbalstītāju vēlmi viņam palīdzēt.

Jāuzsver, ka E.Repše līdz ar JL līdera amata zaudēšanu ir zaudējis vietu arī partijas valdē. Tajā ir Aivars Aksenoks, Solvita Āboltiņa, Ilma Čepāne, Valdis Dombrovskis, Ina Druviete, Andris Grīnis, Sandra Kalniete, Krišjānis Kariņš, Sarmīte Ķikuste, Linda Mūrniece, Klāvs Olšteins, Raitis Sijāts, Kārlis Šadurskis, Dzintars Zaķis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas