Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Topošās valdības deklarācijas projekts

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Mr. Charles William
M
Hello skatītājiem Vai jūs meklējat ļoti patiesa kredītu? Par pieņemamu procentu likmi, Pārstrādāti 2 4 darba dienas. Vai jums ir noraidīts pastāvīgi ar savu bankas un citas finanšu iestādes? Charles Williams no Apvienotās Karalistes piedāvā kredītu sākot no 10,000.00 ₤ Min. līdz ₤ 100,000,000.00 Maks. 4% procentu likmi. Sazināties ar viņu caur ([email protected]). Charles Williams C.E.O Punktu Finanšu Homes Apvienotā Karaliste Tel: +447035994661
ssooss
s
Ja Vājonis tagad ar reģionālo attīstību nodarbosies, tad: - tiešām var sagaidīt, ka "reģionālās nozīmes centru izaugsme", "atbalstot spēcīgu reģionu centru attīstību" notiks "likvidējot plānošanas reģionus". Un reģionālā attīstība īpaši plauks pēc tam, kad "Izveidosim elektronisko profilu katram iedzīvotājam". Priecē, ka valdība tautu neirobežos tomēr "ļaujot apkārtējo teritoriju iedzīvotājiem izmantot attīstības centros piedāvātās darba vietas un sabiedriskos pakalpojumus". Uzņēmēji perifērijā varēs pricāties, jo "Izvērtēsim iespēju ieviests attāluma koeficientus, lai veicinātu kvalitatīva darbaspēka piesaisti reģionos un pašvaldībās", - tikai kā tad viņi maksās saviem darbiniekiem? Vai uz aplokšņu algām arī šis koeficients būs jāattiecina? Un kas visu to sponsorēs?
J
Lieliska deklarācija! Esmu gatavs visas valdības un visu ministru vietā, to izpildīt viens pats ar niku "Jā". Viss tur lieliski pateikts, gandrīz nekas nav jādara! Uzsvars tiek likts uz nākamajām paaudzēm!
Ieva
I
Bet galvenais: nekur nav neviena vārda, ka vispirms tā kā vajadzētu precīzi noskaidrot situāciju un līdzekļus piešķirt ne jau pēc kaut kāda no zila gaisa izdomāta procenta, bet sākumā tik daudz, lai situācija nepasliktinātos. Tas ir, lai, piemēram, dakteriem nevajadzētu intervijās stāstīt, ka slimnieki kļūst arvien smagāki. Lai nebūtu tā, ka cilvēks nesagaida rindu un kļūst par neatliekamās klientu, invalīdu vai nonāk morgā. Lai nebūtu tā, ka ārstēts tiek pēc principa: pamēģinās un tad jau redzēs, jo kvotas uz izmeklējumiem ir tik mazas, ka īsti nepietiek pat ar neatliekamo palīdzību slimnīcā ievestajiem, kur nu vēl, lai savlaicīgi pārbaudītu ārstēšanās efektivitāti. Lai nebūtu tā, ka slimnieki savas slimības ielaiž, jo baidās iet pie ārsta tāpēc, ka nezina, kā samaksās un gluži dabiski negrib zināt, cik ilgi nāksies gaidīt rindās. Lai nebūtu tā, ka veselīgs dzīvesveids hroniska slimnieka izpildījumā faktiski nozīmē tikai to, ka būs ilgāk jāgaida uz ārstēšanu (kamēr slimība progresēs līdz neatliekami ārstējamai)....
Ieva
I
"Pilnveidosim veselības aprūpes organizatorisko modeli un finansēšanas sistēmu. Maksimāli informēsim iedzīvotājus par iespēju izmantot sociālās palīdzības finansējumu trūcīgām un maznodrošinātām personām" - vēl viens bleķis, jo trūcīgā un maznodrošinātā statusu pie mums rēķina veseliem cilvēkiem, neņemot vērā slimības radītos izdevumus. Turklāt šī pieeja ignorējot gan to, ka nebūt ne visas slimības piemeklē tikai trūcīgos, nodrošinās līdzekļu neatbilstošu sadali pa nozarēm un daudz ielaistu slimnieku, no kuriem liela daļa kļūs par neatliekamās palīdzības klientiem, "ļaujot" savai ārstēšanai iztērēt daudz, daudz vairāk naudas....
Ieva
I
"Izstrādāsim veselības aprūpes organizācijas normatīvos aktus, kuri noteiks valsts un privāto veselības aprūpes iestāžu un pakalpojumu sniedzēju, pašvaldību, kā arī medicīnas darbinieku un pacientu pienākumus, tiesības un atbildību" - vispār jau tie akti ir izstrādāti (lai gan, protams, izstrādājot pa jaunu var smuki patērēt budžetu)....Jā, ir, protams, problēmas, kā, piemēram, tas, ka valsts kompensētus medikamentus un izmeklējumus (cik nu to ir palicis) var saņemt tikai tie, kas iet pie ārstiem, kas ir noslēguši kaut kādu mistisku līgumu ar valsti (par kuru pacientam nevajadzētu būt nekādas daļas), taču šīs problēmas ietilpst sadaļā par birokrātijas mazināšanu.
Ieva
I
Un kas tā par sociālo aprūpi slimnīcā? Tā galu galā ir medicīnas iestāde, kur cilvēks atrodas mediķu uzraudzībā, līdz šāda uzraudzība viņam vairs nav nepieciešama. Jā, ir vientuļie, vecie, ļoti slimie, kam nekļūs ne labāk, ne sliktāk, taču rūpes par viņiem ir sociālo dienestu darbs, izņemot mājas aprūpi, ko visās normālās valstīs veic kvalificētas medicīnas māsas cilvēka mājās!
Popolo
P
Un ne vārda par progresīvās ienākumu nodokļu sistēmas ieviešanu! Labējā politika svin uzvaru! Bagātie turpina nemaksāt, nabagie maksā raudādami!
Ieva
I
Intersants teksts. Es, protams, skatījos par veslības aprūpi un pirmkārt iekrita acīs pati forma, jo, lai arī valdības deklarācija ir tikai deklarācija, nevis konkrēts darba plāns, tomēr tik vispārīga pļurkstēšana....Piemēram, ko nozīmē: "Izstrādāsim un ieviesīsim vadlīnijas gan izmeklēšanas, gan ārstēšanas procesā, tādējādi beidzot nelietderīgu valsts budžeta līdzekļu tērēšanu nevajadzīgiem tehnoloģiju iepirkumiem" ? Vispār jau vadlīnijas dakterīšiem skolās māca: precīzi soli pa solim, kā jārīkojas, ja slimniekam ir tie vai citi simptomi, kas jādara tālāk, atkarībā no izmeklējumu rezultātiem, kā noteikt, kad ir visizdevīgākais laiks operācijai (lai nebūtu pārāk agri, jo jebkurai operācijai var būt arī nelabas sekas, bet arī ne pārāk vēlu)....Bet tagad sanāks, ka ierēdņi jauksies (turpinās jaukties ārstēšanas) procesā, lai gan par nevajadzīgiem iepirkumiem kā reizi ir atbildīgi tieši viņi, cilvēki, kam tā veselības aprūpes sistēma būtu jāplāno ņemot vērā reālo statistiku!
Vērotājs
V
Skumji lasīt. Tikai dažas konkrētas lietas, viss pārējais duļķains ūdens tieši kā priekšvēlēšanu solījumos.Ko tad gaidījām? jA MŪS PREZIDENTAM zATLERAM BŪTU DROSME, TAD VIŅŠ NOMINĒTU PILNĪGI JAUNU MINISTRU PREZIDENTU, KAS VEIDOTU VALDĪBU, NEVIS DALĪTU BIEDRIEM AMATUS UN SATĀDĪTU SAKARĪGU DEKLERĀCIJU,PĒC KURAS STRĀDĀT.
Storytellers of UnTruth
S
"10.Nodrošināsim iedzīvotājiem kvalitatīvus, stabilus un pieejamus sabiedriskā transporta pakalpojumus, organizējot saskaņotus transporta kustības grafikus jaunajās pašvaldību administratīvi teritoriālajās robežās. Centralizēsim sabiedriskā transporta maršrutu plānošanas sistēmu." Salidzinasim so punktu ar vakardienas neparprotamo zinu par paredzamo dizelvilcienu reisu atcelsanu.
Storytellers of UnTruth
S
"Mūsu pienākums ir nostiprināt latviešu valodu, latvisko kultūrtelpu un nacionālo identitāti, vienlaikus esot tolerantiem un rūpējoties par visu Latvijā dzīvojošo tautību kultūras pienesumu, jo daudzveidība ir bagātība." Te ir sarunatas politikanisma blenas. Valdiba nevar rupeties par citu tautu kulturas pienesumu, to dara attiecigas nacijas intelektuali. Un ta ir problema, jo inteligences krievu te ir par trijam kartam mazak neka bijusie partokrati, militaristi, milici un cekisti. Un proletariats. Tados apstaklos kulturas pienesumu gaidit ir lieki.
Zagļu banda
Z
Dombrovska (JL-Vienotība_ZZS) valdība apzog zīdaiņus, jaunos vecākus un lielās ģimenes!
Nekā jauna
N
Nekā jauna, tikai patukšas frāzes.
;)
;
kā parasti -par atbildību (konkrētiem termiņiem) ne vārda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas