Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

TP: par pensiju izmaksu jālemj jau rīt

Tautas partija (TP) aicina premjeru par pensiju izmaksu valdībai lemt jau rītdienas sēdē. Valdības vadītāja vēlme sasaistīt pensiju izmaksas jautājumu ar jauniem apsolījumiem starptautiskajiem aizdevējiem rada apdraudējumu pensiju savlaicīgai izmaksai, ņemot vērā laikietilpīgās sarunu un saistību apstiprināšanas procedūras, paziņojā uzsver TP.

Šodien valdības koalīcijas partiju sadarbības padomē TP pārstāvji rosinās jautājumu par pensiju izmaksu skatīt atsevišķi no finanšu ministra un valdības vadītāja sagatavotajiem jaunajiem apsolījumiem starptautiskajiem aizdevējiem, jo nelikumīgi aizkavēto pensiju izmaksa esot Latvijas valsts iekšējā lieta.

Ja valsts budžetā ir pieejami tam nepieciešamie līdzekļi un to izmantošana nepārkāpj ar starptautiskajiem aizdevējiem saskaņoto 8,5% valsts budžeta deficīta līmeni 2010. gadam, ieturēto pensiju daļu varot atmaksāt pensionāriem jau vistuvākajā laikā, uzsver TP. Tā arī rosina valdības vadītāju uzdot finanšu un labklājības ministriem jau uz valdības rītdienas sēdi sagatavot nepieciešamos normatīvos aktus par pensiju izmaksas kārtību.

Ja gadījumā valdības vadītājam un finanšu ministram ir vēlme radušos situāciju izmantot, lai uzņemtos jaunus, valsts budžeta un citos likumos neiekļautus solījumus pret starptautiskajiem aizdevējiem, valdības vadītājam šādu darbību veikšanai ir jāsaņem Saeimas mandāts, norāda TP.

(turpinājums sekos)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas