Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

TP: Premjeram finansējums pensijām jānopelna; draud sadarboties ar opozīciju

Premjeram finansējums pensiju atmaksai jānopelna, nevis jāaizņemas, paziņojumā pauž Tautas partija (TP) pēc Satversmes tiesas sprieduma. Jau ziņots, ka tiesa valdības lēmumu par pensiju samazināšanu atzina par nelikumīgu un noteica, ka tās jāatmaksā. TP no valdības vadītāja jau “vistuvākajās dienās’ gaida “saprātīgus risinājumus”, pretējā gadījumā TP "būs spiesta" atbalstu konkrētām iniciatīvām saskaņot ar opozīcijas partijām.

Premjeram Valdim Dombrovskim un finanšu ministram Einaram Repšem esot jāatrod "spēks sevī atzīt", ka līdzšinējā ekonomiskās krīzes pārvarēšanas politika nav nesusi solītos rezultātus un mēģinājums risināt valdības maksātspējas problēmas uz pensionāru rēķina esot izgāzies.

“Mēs uzskatām, ka kļūdas jālabo tiem, kas tās pieļāvuši, tāpēc nav pamata pašreizējā premjera un finanšu ministra atbrīvošanai no politiskās atbildības un nekavējošas kļūdu labošanas. Tautas partija ir gatava palīdzēt premjeram, jau tuvākajā valdības sēdē uzsākot apspriest nodokļu pazemināšanas jautājumus, kā arī aktīvi sekmējot Saeimas komisijas darbu Pensiju likuma labojumu izstrādē,” uzsvērts paziņojumā.

TP uzskata, ka Latvijai jārīkojas tāpat kā Vācijai un citām ES dalībvalstīm, kuras izeju no krīzes nodrošina samazinot nodokļus. Partija min grozījumus likumā par PVN, atjaunojot pazeminātās nodokļu likmes tūrismam kā pakalpojumu eksporta jomai. Tas ļaušot jau nākamās vasaras laikā gūt kaut daļu nepieciešamo līdzekļu kompensācijām pensionāriem.

“Taču, ja no valdības vadītāja jau vistuvākajās dienās nesagaidīsim saprātīgus risinājumus minētajās jomās, būsim spiesti atbalstu konkrētām iniciatīvām saskaņot ar opozīcijas partijām,” norādīts paziņojumā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas