Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Tūristi Vecrīgā šogad visbiežāk sodīti par huligānismu un atrašanos alkohola reibumā

Ārzemju viesi, kuri Latvijā ieradušies atpūsties, šogad visbiežāk sodīti par huligānismu un atrašanos publiskā vietā alkohola reibumā, otrdien žurnālistiem pastāstīja Rīgas kriminālpolicijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Šogad sākti aptuveni 50 kriminālprocesi par ārzemnieku veiktiem pārkāpumiem, kas pārsvarā saistīti ar huligānismu, svešas mantas bojāšanu, kā arī narkotiku apriti. Tomēr visbiežāk sodītie ārzemnieki Latvijā veikuši administratīvus pārkāpumus - atradušies publiskā vietā ar atvērtu alkohola iepakojumu vai stiprā reibumā, lamājušies vai uzmākušies citiem cilvēkiem, kā arī sodīti par citiem pārkāpumiem. Visbiežāk šie pārkāpumi konstatēti Rīgā.

Savukārt ārzemnieki Latvijā visbiežāk cietuši no krāpšanas kādā izklaides vietā, tad tiek sākta administratīvā lietvedība, bet, ja no ārzemnieka konta izņemta nauda vai ja viņam ir piedraudēts, tiek sākts kriminālprocess.

Iepriekš jau vairākkārt Vecrīgā un Rīgas centrā bijis jāsaskaras ar problēmām, ko radījuši ārvalstu, bieži vien britu, tūristi. Vairākkārt tieši Lielbritānijas iedzīvotāji kārtojuši dabiskās vajadzības pie Brīvības pieminekļa un izraisījuši citas nekārtības.

Vēstīts arī, ka Vecrīgā britu tūristi piekāvuši pašvaldības policijas darbinieku, viens Lielbritānijas pilsonis aizturēts notikuma vietā, otrs aizturēts vēlāk. Pašlaik viņi atrodas apcietinājumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas