Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Tuvākajās dienās Daugavā ūdens līmenis celsies par 20 līdz 50 centimetriem diennaktī

Tuvākajās dienās Daugavā Piedrujas-Jēkabpils posmā turpināsies ūdens līmeņu paaugstināšanās par 20 līdz 50 centimetriem diennaktī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Turpināsies plašāka palieņu applūšana posmā Daugavpils–Līvāni. Gaujā un Latvijas ziemeļaustrumu daļas upēs ūdens līmeņu celšanās intensitāte samazināsies. Ziemeļrietumu, rietumu vēju ietekmē Baltijas jūrā un Rīgas līcī ietekošo upju grīvu posmos pieturēsies augsti ūdens līmeņi.

Aizvadītajā diennaktī straujākais līmeņu kāpums par 52 līdz 80 centimetriem diennaktī novērots Daugavā no Ullas Baltkrievijā līdz Krāslavai, bet upes augštecē un posmā no Daugavpils līdz Jēkabpilij līmeņi paaugstinājās lēnāk – par 18 līdz 48 centimetriem diennaktī.

Pavasara palu laikā kopumā līmenis Daugavā pie Piedrujas ir cēlies par 6,6 metriem, Krāslavas–Daugavpils posmā par 5,1 līdz 5,3 metriem, Līksnas-Jersikas posmā par 3,9 līdz 4,6 metriem un pie Jēkabpils, kur upe platāka - par 2,2 metriem. Palieņu applūšanas līmenis ir pārsniegts Daugavpils–Līksnas posmā.

Savukārt Gaujā, Aiviekstes un Salacas augštecēs, kā arī Lielupē posmā no Jelgavas līdz grīvai un Misā aizvadītajā diennaktī turpinājās līmeņu celšanās ar intensitāti pieci līdz 17 centimetri diennaktī.

Pārējās upēs ūdens līmeņi pazeminājās. Aizvadītajā diennaktī palu maksimums tika sasniegts Dubnā, Rēzeknē, Ogrē, Lielajā Juglā, Mēmelē. Applūdušas ir Dubnas, Aiviekstes, Lielās Juglas, Gaujas, Lielupes palienes.

Ledus iešana turpinās Daugavas augštecē, posmā no Ullas līdz Pļaviņām upe brīva, pie Pļaviņām krastos ledus krautņi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas