Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Tverijons nevēlas turpināt vadīt Komercbanku asociāciju

Latvijas Komercbanku asociācijas ilggadējais vadītājs Teodors Tverijons informējis asociācijas padomi, ka pēc pilnvaru termiņa beigām nevēlas turpināt vadīt asociāciju.

Visticamāk, uz asociācijas prezidenta krēslu vēl ceturtajam sešu gadu termiņam T.Tverijons nekandidēs. Tas vēl neesot kategorisks lēmums, bet padomi viņš jau ir informējis, ka meklējams jauns prezidenta amata kandidāts.

Tverijons savu lēmumu par nekandidēšanu atkārtotam termiņam izteicis vēlamības, nevis kategoriskā formā, bet ar padomi panākta vienošanās, ka viņš darbu prezidenta amatā varētu arī neturpināt.

Taujāts par iemesliem, kāpēc pieņēmis šādu lēmumu, Tverijons atzina: "Pārāk ilgi vadīta asociācija manā personā, un vēl uz vienu garu periodu laikam neesmu gatavs."

Viņš arī uzsvēra, ka gaidāmajai Komercbanku asociācijas prezidenta pārvēlēšanai nav cita iemesla, kā vien pilnvaru termiņa beigas.

Patlaban tiekot meklēta kandidatūra asociācijas prezidenta amatam, taču nekādus plašākus komentārus par izskatāmajām kandidatūrām Tverijons nevēlējās sniegt. Atklāts konkurss amatam neesot izsludināts, bet kandidāti šim amatam tiekot meklēti visur.

Tverijona skatījumā jāatrod tāda kandidatūra, "kura būtu absolūti pieņemama asociācijai". Viņš pats šajā amatā gribētu redzēt "ne sliktāku speciālistu". "Prezidentam, kurš nāks, jānāk ar pienesumu, lai būtu jauna pievienotā vērtība. Jāatnes kaut kas jauns, lai attīstītu asociāciju un dotu tai jaunu impulsu," sacīja Tverijons, kurš asociāciju vada jau 18 gadus.

Par to, ko iesāks pēc darba pabeigšanas asociācijā, viņš nav vēl izlēmis. "Kaut kur banku sektorā vien grozīšos," teica Tverijons, sakot, ka nekādu konkrētu plānu viņam vēl nav.

Latvijas Komercbanku asociācijas pilnsapulce notiks šā gada 11.martā, un tās laikā notiks ne tikai prezidenta, bet arī padomes un revīzijas komitejas pārvēlēšana.

Jau ziņots, ka Latvijas Komercbanku asociācijas padomes locekļu vairākums biznesa portālam "Nozare.lv" pagaidām nevēlējās komentēt iespējamās izmaiņas asociācijas prezidenta amatā.

Ar savu preses pārstāvju starpniecību uz "Nozare.lv" nosūtītajiem jautājumiem īsu komentāru atsūtīja vien "Hipotēku bankas" valdes priekšsēdētājs Rolands Paņko, bet pārējie seši asociācijas padomes locekļi no komentāriem atturējās, norādot, ka patlaban šos jautājumus nevar komentēt.

Paņko atšķirībā no citiem kolēģiem atzina, ka Tverijona līdzšinējo darbību Latvijas Komercbanku asociācijas vadītāja amatā vērtē ļoti pozitīvi. Viņš arī paskaidroja, ka Tverijons jautājumu par atkārotu kandidēšanu vai nekandidēšanu ir rosinājis un asociācijas padome par šo jautājumu domā.

Konkrētas iespējamās kandidatūras Paņko komentēt nevēlējās.

Neoficiāli izskanējis, ka Tverijonu Komercbanku asociācijas prezidenta amatā varētu nomainīt kādreizējā "Swedbank" valdes priekšsēdētāja Ingrīda Blūma, tomēr viņa pati šādu informāciju biznesa portālam "Nozare.lv" pagājušajā nedēļā telefonsarunā noliedza, sakot, ka tādu piedāvājumu nav ne saņēmusi, ne par to domājusi.

Komercbanku asociācijas padomes priekšsēdētājs ir "DnB Nord bankas" prezidents Andris Ozoliņš, bet padomē strādā arī "Aizkraukles bankas" valdes priekšsēdētājs Ernests Bernis, "Norvik bankas" valdes priekšsēdētāja Laima Saltuma, "Trasta komercbankas" valdes priekšsēdētājs Gundars Grieze, "Swedbank" valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis, "SEB bankas" prezidents Ainārs Ozols un Paņko.

Latvijas Komercbanku asociācijas prezidents tiek ievēlēts uz sešiem gadiem un ir vienīgais asociācijas valdes loceklis. Tverijons šajā amatā ir jau kopš 1992.gada.

Asociācijas prezidents pārstāv to attiecībās ar valsts un citām organizācijām, kā arī ar ārzemju un starptautiskām organizācijām, organizē kopsapulces un padomes lēmumu un uzdevumu izpildi, rīkojas ar asociācijas budžetu atbilstoši kopsapulces un padomes lēmumiem, slēdz līgumus, kā arī pieņem darbā, atbrīvo no darba un nosaka algas asociācijas darbiniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas