Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Urbanovičam jāredz Riekstiņa valdība, lai paustu attieksmi

Ja Vienotība un Valsts prezidents Andris Bērziņš nevienosies par abām pusēm pieņemamu premjera kandidātu, kam būs solīts arī Saeimas vairākuma atbalsts, tad prezidents var uzticēt valdības veidošanu ar partijām nesaistītam kandidātam. Tas, savukārt, palielina iespēju, ka aicinātais pretendents izveido tā dēvēto profesionāļu valdību, par kuru var nobalsot arī Saskaņas centrs.

Kā Valsts prezidenta iespējamais kandidāts ir minēts Latvijas vēstnieks NATO Māris Riekstiņš, kurš sarunā ar Dienu nenoraidīja iespēju pretendēt uz šo posteni, taču uzsvēra, ka viņam nav pamata par šo jautājumu izteikties līdz 7.janvārim — līdz tam prezidents gaidīs Vienotības izvirzīto kandidātu. Pagaidām nekas neliecina, ka valdošā partija būtu gatava padoties. Riekstiņš arī uzsvēra, ka ar partijām nesaistītam cilvēkam būtu jāuztic valdības veidošana "tikai ārkārtas situācijā", jo parlamentārā valstī atbildību vēlētāju priekšā uzņemas partijas.

Lūgts komentēt pēdējā laikā vairākkārt dzirdēto, ka par Riekstiņa vadīto valdību balsotu arī Saskaņas centrs, viens no tās līderiem Jānis Urbanovičs Dienai.lv uzsvēra — Saskaņas centrs nevarēs atbalstīt nevienu pretendentu, kas vadīs koalīcijas valdību.

Valsts prezidents ir iesniedzis Saeimā Satversmes grozījumus, kas paredz palielināt premjera kandidāta lomu valdības veidošanā, dodot iespēju šai personai pašai izvēlēties ministru kandidātus. Urbanovičs uzskata, ka tagad ir īstā reize prezidenta piedāvājumu pārbaudīt praksē. SC varētu balsot par tādu valdību, kurā amati tiek sadalīti nevis pēc partiju kvotām, bet gan ir premjera kandidāta aicinātie nozaru profesionāļi, teica Urbanovičs.

Riekstiņš pagaidām vēl nerunā, kādu valdību viņš veidotu, ja saņemtu šādu piedāvājumu. Tikmēr kuluāros jau ilgāku laiku izskan, ka vairāku partiju mērķis ir panākt, lai Vienotība padodas un līdz ar to vairs nav nopietns konkurents Saeimas vēlēšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas