Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Ušakovs: Apbrīnoju VL-TB/LNNK gaišreģu iemaņas, prognozējot citu partiju lēmumus

"Es apbrīnoju Visu Latvijai-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK gaišreģu iemaņas, mēģinot prognozēt citu partiju lēmumus. Bet es ieteiktu saglabāt vēsu prātu un turpināt domāt valstiski, veicot sarunas par koalīcijas veidošanu," tā, komentējot VL-TB/LNNK izteikumus saistībā ar Saskaņas centra pozīciju koalīcijas veidošanā, sacīja Nils Ušakovs (SC). 

Jau ziņots, ka Nacionālā apvienība (NA) ir optimistiska par nacionālas triju partiju koalīcijas izveidi, jo Saskaņas centra (SC) paziņojums par nespēju atbalstīt valdību bez tās virzītiem ministriem jau nozīmējot atkāpšanos no koalīcijas. To ceturtdien pēc NA valdes sēdes aģentūrai BNS pavēstīja viens no apvienības līderiem Raivis Dzintars.


"Esam gandarīti par Saskaņas centra šā rīta paziņojumiem, ka tā neatbalstīs valdību, kurā nav tās virzītu ministru. Uzskatām, ka līdz ar to sarunas par koalīcijas modeli 2+2 nav izdevušās, varam atgriezties pie trīs partiju modeļa un sākt runāt par nacionālas koalīcijas izveidi ‒ Vienotība, Zatlera Reformu partija un Nacionālā apvienība," pastāstīja Dzintars.

Viņš norādīja ‒ lai arī ZRP pagājušajā nedēļā valdē nolēma virzīt koalīcijas modeli kopā ar Vienotību un SC, tas netraucē nacionālas koalīcijas izveidi, jo ZRP turpina sarunas arī ar NA.

"Zatlera Reformu partijas pārstāvji ne reizi nav teikuši, ka nacionāla koalīcija nebūtu iespējama," sacīja Dzintars.

"Ja kādam nav vēlmes šīs sarunas novest pilnīgā strupceļā, tās jāturpina par nacionālā tiesiskuma koalīcijas izveidi," viņš piebilda.

NA valde ceturtdien ir izskatījusi ZRP un Vienotības sagatavotos dokumentus ar principiem valdības izveidei. Lai arī sīki katrs punkts nav izvērtēts, NA valde atzinīgi novērtējusi dokumentos teikto.

"Sarunas par to vēl jāturpina," gan piebilda Dzintars un atzina, ka par atsevišķiem punktiem iezīmējušās viedokļu atšķirības.

Jau vēstīts, ka partijām līdz šim nesokas koalīcijas sarunu vešana. Šī ir jau trešā nedēļa pēc 11.Saeimas vēlēšanām, un joprojām nav skaidrības par koalīcijas sastāvu.

ZRP un Vienotība trešdien tikās ar NA, kuras pārstāvji uzsvēruši, ka apvienība jebkurā gadījumā neiesaistītos valdībā, ja kāda ministra amats būtu SC pārraudzībā. Savukārt SC uzsver, ka atbalstīs jauno valdību, ja tajā būs SC virzīti ministri.

Vienotība, lai arī piedāvājusi veidot plašāku koalīcijas modeli, aizvien par labāko iespējamo uzskata koalīciju ar ZRP un Nacionālo apvienību, bet ZRP – ar Vienotību un SC.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas