Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Vairākums deputātu vēlas strādāt arī nākamajā Saeimā; 11 teic, ka nekandidēs

Sabiedrības nievas un politiķu virzienā raidītās dusmas neattur deputātus no kandidēšanas arī nākamajās Saeimas vēlēšanās, liecina laikraksta _Diena _sestdien vēstītais. Kopumā 73 tautas kalpi esot gatavi kandidēt gaidāmajās parlamenta vēlēšanās.

Vēl 14 deputāti nav pieņēmuši lēmumu. Vēl dažu tagadējo deputātu iekļaušana sarakstā būs atkarīga no partiju valžu lēmumiem.

Piemēram, slavenais svarcēlājs Viktors Ščerbatihs (ZZS) uz jautājumu, vai kandidēs vēlēšanās, nedomājot atbildējis apstiprinoši. Viņš atzinis, ka deputāta mandāts dodot iespēju sazināties ar ministriem, sarunāt tikšanos un palīdzēt ļaudīm, ko kā parasts cilvēks nevarētu izdarīt. Ko tieši ir palīdzējis un kāds ir viņa ieguldījums likumu sagatavošanā, V. Ščerbatihs neatklāj, jo "negribu lielīties". Diena atgādina kādreiz parlamenta komisijas sēdē novērotu ainu, kad deputāts Augusts Brigmanis (ZZS), viegli iedunkājis sānos blakus sēdošo partijas biedru V.Ščerbatihu, noteicis: "Šo mēs atbalstām", un pēc dažām sekundēm gaisā paslējušās abu ZZS pārstāvju rokas. 2009.gadā svarcēlājs treniņu un sacensību dēļ gandrīz pusgadu Saeimas darbā nepiedalījās, bet, kopš Valda Dombrovska (JL) valdība ir palikusi mazākumā, neviens koalīcijas deputāts vairs nedrīkst nenākt uz sēdēm. Zināma izaugsme viņa parlamentārajā pieredzē ir notikusi, norāda Diena un piebilst - sākumā V. Ščerbatihs Saeimas sēžu zālē sēdēja līdzās frakcijas vadītājam A. Brigmanim, tagad jau ir kļuvis patstāvīgāks un iekārtojies zāles pēdējā rindā.

Laikraksts piebilst: diskusijas komisiju sēdēs parāda, ka parlamentāriešu kompetences līmenis dažkārt aprobežojas ar to informācijas apjomu, ko ikviens var iegūt mediju telpā. Lielai daļai galvenais pienākums ir priekšzīmīgi nobalsot Saeimas sēdē saskaņā ar frakcijā lemto.

Tikai 11 Saeimas deputāti ir skaidri pateikuši, ka nekandidēs 10.Saeimas vēlēšanās, - Guntis Bērziņš un Ausma Ziedone Kantāne (JL), Martijans Bekasovs un Aleksejs Vidavskis (SC), Vilnis Edvīns Bresis un Pauls Putniņš (ZZS), Uldis Briedis, Vineta Muižniece un Raimonds Pauls (TP), kā arī Anna Seile (PS) un Jānis Lagzdiņš, kuri Saeimā strādāja no 1990. gada un ir praktiski daudz darījuši likumu sagatavošanā.

A.Seile uzskata, ka 20 gadu parlamentā - tas ir ļoti daudz. "Ir izaugusi jauna paaudze, kas mūs var aizstāt, un pēc manis vairs nav nepieciešamības. Ir laiks doties pensijā." Savukārt A.Ziedone Kantāne norāda: "Redzu, ka sabiedrība nemīl politiķus, tāpēc nav ko par varītēm uzspiest savu personību. Strādāšu darbu, kur būs vairāk gandarījuma."

Visu Ināras Egles rakstu "Ja Saeimā ticis, iepatīkas un grūti aiziet", kā arī plašākas katra deputāta atbildes lasiet sestdienas Dienā vai sadaļā Šodien laikrakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas