Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Vajadzīga jauna derība

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Bitītis Mātovs
B
Turās visi!
Laimonis
L
Jā! Un par latvisku Latviju parakstoties, balsojot un dzīvojot, nedrīkst aizmirst, ka nav „jāmētājas”, atbalstu meklējot, no Krievimpērijas uz ASV žandarma pusi un atpakaļ, bet jāiestājas par mazo tautu tiesībām viņu mājvietās. Pasaules dalītājiem svarīga ir pasaules pūļa veidošana bez mazo tautu nacionālisma, kamēr savu „izredzēto nacionālismu” un „izredzēto patriotismu” viņi gan vēlas saglabāt, pārējiem uzspiežot multikulturālismu. No tā notiek attiecību „restartēšanas” un klusēšana, kad kādā kalnu apvidū tiek medīti cilvēki, kas aiz izmisuma pēc gadsimtu pārestībām ņēmuši rokās ieročus, ... Latvijā iedzīvotājus cenšas apmuļķot ar buramvārdu „saskaņa”. Saskaņa bez taisnīguma ir meli. Taisnīgumu nevar atjaunot ar „restartēšanu”, neizvērtējot vēsturiskos cēloņus, par kuriem vēl neiznīcinātos dokumentus slēpj arhīvos. Arī patiesa piedošana ir iespējama tik tad, kad izprasts izciestās vardarbības apmērs un vardarbība tiek pārtraukta. Tajā „karstajā vasarā” jāvelta personīgais laiks, lai izglītotos un analizētu esošo un nākošo varturu-"tautas kalpu" teikto, nevis akli ietekmētos no reklāmās pasviestajiem solījumiem.
Zirka
Z
Pievienojos tiem, kam raksts patīk. Tas analizēja likstu cēloņus, skaidroja sekas un izvērtēja iespējamos risinājumus. Sevišķi man patīk, ka mūsu viedokļi saskan arī nacionālo attiecību jautājumā. Ne jau tik bieži tiek atgādināts, ka Latvija ir vienīgā vieta uz pasaules, kur latvieši var pastāvēt kā nācija!!! Patiešām prieks.
es
e
Paldies, Ilmār! ļoti labi uzrakstīts. Gluži manas domas. To, ko aizsāka Zatlers - to mēs visi kopā pabeigsim. Un ievēlēsim morāli nobriedušāku, godīgāku Saeimu. Bija jau pēdējais laiks. Mums jau ir no kā mācīties! Kaut vai no japāņiem - kad viss sabruka, viņi nevis bērga uz ārzemēm, bet uzrocīja piedurknes un metās darbā. Pēc desmit gadiem viss būs atkal uzcelts - vēl labāk! Mēs, latvieši un Latvijas iedzīvotāji, arī to varam. Piekrītu arī, ka jārunā atklāti par to, ka nekad nebūs eknomiska izaugsme divkopienu valstī, kur katrs velk segu uz savu pusi. Visiem sveštautiešiem jāzina, ka viņiem Latvijā ir tikpat lieliskas izaugsmes iespējas kā latviešiem, mācoties valodu, strādājot, studējot u.t.t. Visiem vienādas demokrātiskas tiesības. Un pašlaik man liekas, ka pats Dievs ir latviešu tautas pusē. šis ir pagrieziena punkts. Paldies prezidentam par drosmi. Tāda drosme Latvijā nav manīta kopš Kārļa Ulmaņa laikiem. Arī Rīgas mērs, visticamāk, atgriezīsies no Berlīnes kā cits cilvēks. Tas kurš nāvei acīs ieskatījies, nekad nevar palikt tāds pats. Beigas būs viņa puiciskumam, nenosvērtībai. Un tas, kurš izcelts no nāves Berlīnē, cerams vair neies pie pieminekļa kliegt par fašistiem tikpat kaismīgi kā līdz šim. Jo fašistu mazbērni būs viņu no nāves izglābuši, neprasot viņa uzskatus vai politisko piederību vai tautību. Mēs dzīvojam Eiropā. Pietiek dzīvot pagātnē, kas notikusi pirms 60 gadiem.
errett
e
Raksts ir pamatskolnieka līmenī. Būtu labāk fotografējis. Ko vērta ir kaut vai šī frāze no tautas frontes pašas rītausmas: "Latvija ir vienīgā vieta pasaulē, kur latvieši kā nācija..."
Sieviete
S
Viens gudrs raksts , paldies
jumors
j
Kurš murmulis te atkal sāk dalīt cilvēkus kategorijās? Pašam patīk, kad sauc par kvaukšķi vai reņģēdāju? Tad nevajag te karot par pabalstu Latviju bet par darbīgu Latviju- starp citu, cilvēkam nodarbošanos vajag atrast arī bezdarba apstākļos, lai nedegradētos. Jautājums, kā cilvēki to saprot? Znotiņam visu cieņu - Saeimā 60 deputātus un 40 piesēdētājus ar kontroles funkcijām, tādu ideju politika.lv ierakstījis viens sakarīgs čalis. Ir jēga apspriest!
Arturs - Pensionars
A
Cik viss ir odiozs. Mazais priekšnieks dodas pie lielākā un fonam laiž odu mākoni kratīšanu izskatā.Tad noklausījies saimnieka instrukcijas vagars atgriežas māju sētā un pīļu dīķī vienkārši nolaiž ūdeni ,lai neduļķo un nepļēkščina .Slota uz brīdi tīra ,bet vai lapsas no krūmiem tā pīlītes nenožmiegs pirms tās nonāks uz godību galda , nu ko par to. Vagars taču strādā.
Ansis
A
Jaunu derību! - pilnīgi piekrītu. Tomēr absolūti jaunu (it kā sākot no nulles un "uz baltas lapas") derību noslēgt nav iespējams, jo 1) latviešu tauta nav "filozofu tauta", jo filozofijā latvji ir pārāk dedzīgi. To pierādīja plašās un niknās debates e-vidē pagājušā gada pavasarī - dega tikai no ārpuses un uz ārpusi; 2) joprojām ir cilvēki, kas māk ieturēt "stingru stāju", un to nevarēs nerespektēt. Taču "jauna (politiska, ētiska, ekonomiska) derība" īsti derēs - būs svēta (reliģiska, kā jau Derībai pieklājas) - vienīgi tad, ja tā apdedzinās katras mūsu kristietiski pagāniskās būtnes reliģisko tukšumu (tukšās "iekšas"). Ar sarunāšanu un kulturālu "dialogu" vien jaunu derību saderēt nevar.
juris
j
LABDIEN. AICINU APSPRIEST DOMU -PACELT SAIMAS ATBILDĪBU-SAMAZINOT SAIMAS DEPUTĀTU SKAITU LĪDZ VIENAM DEPUTĀTAM.TAS VAIROTU LIKUMDEVĒJA ATBILDĪBU.AR ELEKTRONISKU REFERENDUMU PALĪDZIBU TAUTA VARĒTU IZTEIKT VIEDOKLI PAR POLITIKAS VIRZIENIEM ,KURI BŪTU SAISTOŠI VALSTS VADITĀJIEM.TIEŠĀS VĒLEŠANAS IR NĀKOTNES PĀRVALDES FORMA.VALSTS PREZIDENTU,MINISTRU PREZIDENTU UN VIENU LIKUMDEVĒJU IR JĀVĒL TIEŠĀS VĒLĒŠANĀS VALSTS PILSOŅIEM.
Ministry of Truth
M
Regulāri dodot prominentu vietu SC viedoklismam, īpašajām vajadzībām un esbušuvārām, Znotiņš mani par dominantēm nekādi nepārliecina.
osama
o
Labs komentārs, paldies!
Dārznieks
D
Doma pareiza ,tikai, lai atvaino autors, jaunu Derību ar tiem ,kuri vardarbīgi ir ienākuši tavā dārzā ,un, neviena nejautājuši sāk uzvesties kā noteicēji , nekādas derības nav jāslēdz. Un tam, ka aiz vārtiem stāv ienākušo moderns džips, nebūtu jabūt noteicošajam , lai uzreiz meklētu papīru un zīmuli "indiāņu" parauga derību slēgšanai.
2.stāvs
2
Paldies, Ilmāŗ, tiešām skaidrs un labs raksts! Piekrītu Up, ka pašam jāraksta biežāk!
blēžu bars
b
Vismaz vienu principu, kuru atbalsīs vēlētāju vairākums, atrast nebūs grūti. Populārākā no tām noteikti ir, ka pensijas var palielināt uz zīdaiņu, jauno vecāku un ģimeņu rēķina.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas