Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Valdība atbalsta pievienošanos Konvencijai, kas liedz slīcināt kaķēnus

Valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto likumprojektu "Par Eiropas Konvenciju par mājas (istabas) dzīvnieku aizsardzību". Jau ziņojām, ka tā paredz arī aizliegumu “sūtīt kaķēnus jūrskolā”. Tas, it sevišķi lauku apvidū, ir ierasts veids, kā tikt galā ar kaķu vairošanos. Saskaņā ar Konvenciju mājdzīvniekus nedrīkstēs noslīcināt vai noslāpēt, izmantot indīgas vielas vai zāles, nonāvēt ar elektriskās strāvas palīdzību.

Tā kā līdz šim gandrīz visas normas, kas noteiktas Konvencijā jau ir ietvertas Dzīvnieku aizsardzības likumā, tad nekādas papildu saistības valstij netiek izvirzītas, uzsver ZM. Arī šobrīd Latvijas likumdošana paredz, ka istabas dzīvniekus var nogalināt tikai veterinārārsts, izņemot ārkārtas gadījumus, lai izbeigtu dzīvnieka ciešanas.

Tāpat Konvencija aizliedz mīluļiem apgriezt astes un ausis, amputēt nagus un izraut ilkņus. Taču, tā kā Saeimā plānots pieņemt izmaiņas attiecībā uz astu apgriešanu, tad konvencijā Latvija iekļaus atrunu, iecerējuši Latvijas politiķi.

 Likumprojekts stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas Saeimā un publicēšanas „Latvijas Vēstnesī”.

Latvijas Dzīvnieku aizsardzības ētikas padomes priekšsēdētāja Solvita Vība vērtēja, ka Konvencija būs vēl viens juridisks instruments dzīvnieku aizsardzībai. S.Vība, kā arī vairāki veterinārārsti iepriekš Diena.lv teica, ka kaķu vairošanās problēmas risinājums būtu dzīvnieku sterilizācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas