Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Valdība neņem vērā veselības ministra priekšlikumus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Naudu slimniekiem!
N
TP ministrs vienkārši sabotē valdības darbu! Ierēdņu skaits jāsamazina vismaz desmitkārt!
Madrileña
M
Kad cilveeks ir saslimis un pagalam, tad vinju vairs nevajag ne sargaat, ne izgliitot, ne paarvadaat. Tur taa starpiiba. Un ja kaads nesavlaiciigas aarsteeshanas deelj kljuus par invadliidu un nespees straadaat, tad atkalj buus jaamaksaa pabalsts,
ABC
A
Veselības ministrijai ir lielas iespējas ietaupīt līdzekļus tieši uz administratīvajiem izdevumiem- gan pašā ministrijā, gan arī tās padotības iestādēs, uzskata valdības vadītājs Valdis Dombrovskis (JL). Intervijā Latvijas Radio Dombrovskis norādīja, ka Veselības ministrijā ir ievērojamas iespējas samazināt tieši administratīvos izdevumus- gan pašā ministrijā, gan dažādās aģentūrās, kas pēdējos gados ir savairojušās. Tomēr premjers atzīst, ka veselības ministrs izvairās par šiem jautājumiem runāt. Turklāt, lai gan pats ministrs uzskata, ka ietaupījums diez cik liels nebūs, premjers uzskata, ka ietaupījums būs krietni vien lielāks, nekā ministra nosauktais, tikai šim jautājumam būtu nopietnāk jāpievēršas. Premjers arī uzskata, ka šis nav piemērots brīdis, lai nodarboties ar īstermiņa popularitātes celšanu vai populismu pirms gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, jo tas pārāk nopietni apdraud valsti. Dombrovskis atgādina, ka no nopietniem samazinājumiem nevarēs izvairīties neviena nozare.
Kur palika?
K
Kur palika pūtēju orķestra mūzikas pavadījumā Eglīša pērn svinīgi atklātais veselības tramvajs? "Tramvaja noformējumā attēlots cilvēka dzīves cikls-no bērnības līdz vecumam,informē SVA Sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Auzāne. Cilvēki ir rādīti situācijās,kas ataino fiziski aktīvu un veselīgu dzīvesveidu.Tramvaja vagonu rotā sauklis: "DZĪVO VESELĪGI UN BŪSI UZ PAREIZAJĀM SLIEDĒM." Līdz gada beigām vagonu salonos sešas reizes tiks nomainīta informācija par sezonāli aktuālām veselības tēmām. Brauciena laikā pasažieriem ir laiks iedziļināties informācijas saturā,tāpēc salonos tiks izvietota plašāka informācija,kas atbuldīs tā brīža aktualitātei.Piemēram,iestājoties karstam laikam,salonā tiks izvietoti materiāli par pārtikas lietošanas un uzglabāšanas drošību9,par problēmām,ko veselībai var nodarīt netīras rokas." Varbūt vajadzētu vēl veselības tramvajus un autobusus arī citās pilsētās? Naudas taču mums pietiek?
Otto
O
Kāpēc gan Zāļu un Zāļu cenu valsts aģentūras nevarētu tik pat sekmīgi darboties Farmācijas departamenta nodaļu statusā,bez padomēm,atsevišķām grāmatvedībām,direktoru vietniekiem u.t.t.?
Arnis
A
Ja jau pat Ārlietu ministrija samazina savu darbinieku skaitu ārvalstu pārstāvniecībās līdz diviem ,laiks likvidēt arī pārējo nozaru ministriju speciālos atašejus Briselē.
Udo
U
Ja jau pat Ārlietu ministrija samazina savu darbinieku skaitu ārvalstu pārstāvniecībās,laiks likvidēt arī pārējo ministriju Eiropas lietu departamentus un nozaru speciālos atašejus Briselē!
Arnis
A
Kam no sabiedrības veselību ir uzlabojis Veselības ministrijas Sabiedrības veselības departaments ar direktoru,padomnieku, trīs direktora vietniekiem un vairāk nekā piecsimt darbinieku bataljonu? Kādu labumu sabiedrībai ir devis Sabiedrības veselības departamenta izdomātais(par nodokļu maksātāju naudu)veselības tramvajs un padomi sabiedrībai ēst vairāk dārzeņus un augļus? Vai tiešām nepietiek jau ar Sabiedrības veselības un veselības aprūpes departamentiem?
Arnis
A
Veselības un Labklājības ministrijas ir jāapvieno! Nav šādu atsevišķu ministriju,piemēram,Īslandē,Zviedrijā,Somijā,Īrijā,Ho landē,Francijā,Ungārijā,Polijā,Slovēnijā,Grieķijā,I ndijā,Japānā,Venecuēlā,Salvadorā,Namībījā,Jemenā u.c.valstīs.
Atis
A
Pirmskara Latvijā Tautas labklājības ministrijā ietilpstošajā Veselības departamentā strādāja tikai17 darbinieki.Čehijas Veselības ministrijā,piemēram, šodien ir tikai 5 departamenti,lai gan iedzīvotāju tajā ir četras reizes vairāk nekā Latvijā!
Drosmi!
D
Kāpēc Veselības ministrijai jāsaglabā visa tā lielā varza ierēdņu? Kāds no viņiem labums tieši slimniekiem? Vai arī ārstējošajiem ārstiem? Nekāds! Tad met viņus ārā, Eglīt, un nevaimanā! Radīsies vesels lērums naudas gan ārstiem, gan pacientiem!
Griezējs
G
bezdarbniek, edz, privātais aiz tam jau arī ir privātais, ka var prasīt par savu pakalpojumu, cik grib. Nepatīk - neej! Jebkurš komersants, tai skaitā ārsts, ja nespēs sniegt vismaz šķietami kvalitatīvus pakalpojumus, paliks bez klientiem un beigta balle. un - vispirms izstudē pats 15 gadus, lai kļūtu par ķirurgu un tad pasaki, uz cik latiem savu darbu novērtētu?
bezdarbnieks
b
Uz vispārējā tautas nabadzības fona, kad ārstiem ļauts saņemt tūkstošus algās un vēl no bezdarbnieka noplēst 12.-Ls par diennakti slimnīcā, ir noziegums pret savu tautu. Vārdu trūkst. Griezēj, arī privātajiem laiks skābekli piezgriezt, izlaidušies kā teļi zaļā pļavā. Aizvedu meitu uz vienu privātbodīti, daktere pateica divus teikumus, ko paši arī bez mediķa izglītibas labi zinājām un paprasīja 25,-Ls!!! Bezkaunības kalngals!!! Brauciet vien, "izcilie dakterīši", uz tām ārzemēm šīberus staipīt! Dažam labam "dakterim" pat to neļaus tur darīt.
Griezējs
G
Grieziet vien, grieziet! Un tad ārsti aizies strādāt uz privātajām struktūrām un jūs maksāsiet jau pakalpojuma reālo cenu. Jau šobrīd iz vērojama tendence, ka privātās klīnikas vervē spējīgākos mediķus no visām valsts poliklīnikām un slimnīcām. Vai kāds ir padomājis, ka drīz iestādes vairs nepirks darbiniekiem veselības apdrošināšanas polises un tad jūs paši maksāsiet par katru vates piciņu, ar kuru jums pirms šprices pēcpusi nodezinficēs?
medmasa
m
Jaa, arsts bez 1000 ls menesi nemaz uz polikliniku stradat neiet! Un daudzas agenturas sen bija laiks likvidet!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas