Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Valdība piešķir papildu 54 tūkstošus latu katoļu svētkiem Aglonā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ululiņš
u
Runājot pana Klekša stilā, būtu jāuzdod jautājums:"Vai nav dīvaini, ka par katoļiem gādā MK, bet par pensionāriem jāgādā kādam dievam, kura nemaz nav?" Precizējot Aglonas svētku būtību, jāatzīst, ka tur nemaz netiek pielūgta svētā trīsvienība, un pat īsti ne jaunava Marija, bet tur elku pielūdzēji katoļi pielūdz "brīnumdarītāju"svētbildi, kura pēc savas būtības ne ar ko neatšķiras no slavenā zelta taļa.
Tante no laukiem
T
Pareizi, Oskar, Tev jau sen laiks beigt sieties ar Baznīcu. Paskaties, ar ko tas viss Tev beidzās. Ieva prātīga meitene, bet es par slinku, lai tik gari rakstītu... Tur vēl daudz sakāmā. Un Ole laikam nezina, ka izteikta nepatika rodas no redzētām un piedzīvotām šausmām. Var jau naivi priecāties skaistos svētkos, ignorējot faktu, ka aiz visa stāv noziedzīga un cilvēka psihei ļoti bīstama organizācija. Īsts pedofīlu klubs, kas būtu jānones no pasaules skatuves ar uguni un sēru. Ja tam naudu vajag, esmu gatava ziedot, bet tagad... brrr...
Oskars
O
Bērniem SKOLĀS GRĀMAS NAV, ŠIE NAUDU NORAKSTA BAZNĪCĀM ,kam naudas papilnam.......laikam grib pielīs TAUTAI.
ole
o
Izskanējušais teksts par pūdeļiem ir samērā asprātīgs, tomēr tajā pašā laikā banāls. Banāls tādā ziņā, ka neveiksmīgi mēģina slēpt izteiktu nepatiku pret kristietību un baznīcu. Skumji. Ja tā pavisam godīgi- tādas org. kā "Papardes zieds" jau tikai cīnās ar sekām. Ar sekām, ko izraisa demokrātija tās sliktākajā (pārprastajā) nozīmē. Jūs jau nojaušat par ko es.. Nav daudz Latvijā tādu gaišu un skaistu svētku kā Aglonā, tāpēc arī tiem, kas tur nebūs šogad, novēlu kādreiz tos apmeklēt. Lai Dieva miers ar jums!
Sandris
S
Organizēta kristīgā baznīca ir perfekti, kā gan citādi tā spētu tik ilgi noturēties savās pozicijās. Bet jebkura reliģija, kas kaut ko iekasē, būtībā ir vissenākais rekets '(to ielika mutē donam Korleonem, Mario Pjuzo), pie kam apsolot jumtu pret Tā Kunga draudiem, ko nav iespējams apstrīdēt, nepieejamības dēļ, vismaz kamēr dzīvi. Toties svēto dusmu ķertajiem var paziņot, ka maksāts par maz. Tagad tas notiek latentā veidā, kaut man šķiet daudz pievilcīgāks viduslaikos praktizētais indulgeņču bizness, nepakļāvīgos legāli pakļaujot inkvizīcijai, resp. parādu piedzinējiem un piemēru demonstrētājiem.
Ieva
I
Redzi, ja kristīgās Baznīcas būtu kaut pustik organizētas, kā kori un deju kopas, tad es, piemēram, neceptos, jo nevar noliegt, ka daļai cilvēku piederība kādai Baznīcai nāk par labu, jo, piemēram, iedveš bailes no Dieva soda (lai gan bieži nepietiekamas), vai arī ļauj samierināties ar, piemēram, ļaunu slimību vai zaglīgu valdību....Taču ir daudz tādu, kas, piemēram, nezog tāpēc, ka nevēlas darīt otram pāri, un netrūkst arī tādu, kam nospļauties gan par Dievu, gan Kriminālkodeksu. Arī samierināties ar slimību nereti nav tā labākā izvēle, jo nekad nevar zināt, vai esi izmantojis visas iespējas....TĀ KĀ KRISTIETĪBA MANUPRĀT IR KLUBIŅŠ. TĀDS PATS, KĀ, PIEMĒRAM, NŪJOTĀJU BIEDRĪBA VAI PŪDEĻU KLUBS. Tikai, redz, pūdeļu entuziasti, piemēram, audzē pūdeļus, par savu naudu brauc uz izstādēm un izbauda to, cik svētīgi ir par kādu rūpēties. Savukārt Kristīgās Banīcas pie mums tikai prasa: "DOD!" ignorējot, piemēram, savus ārvalstu kolēģus, kas rūpējas par mazgadīgām grūtniecēm, pamestiem zīdaiņiem vai vienkārši piedāvā zēniem lielisku arī laicīgu izglītību.
lasītāja
l
Pat Jēzus stingri atdalīja laicīgo/valsti no garīgā/baznīcas. Katoļu baznīcai šie ir lieli svētki, bet valsts nodokļu maksātājiem nebūtu par tiem jāmaksā pret savu pārliecību. Katoļu baznīca ir ļoti bagāta, daudz bagātāka par nabaga Latviju. Ja grib šos svētkus rīkot ar lielu pompu, lai lūdz palīdzību no Vatikāna. Dziesmu svētki ir visas tautas svētki un kā tādi atbalstāmi. Naudu, ko izšķērdē svētceļotāju un tūristu ērtībām, būtu prātīgāk ieguldīt nespējnieku un bāriņu pabalstam. Bet katoļu baznīca no laika gala ir bijusi arī laicīga/polītiska organizācija un kā tāda pērkama.
Ieva
I
Tu acīm redzot esi palaidis garām ginekologu šausmu stāstus par to, cik dziļa ir daudzu meiteņu nezināšana un, manuprāt, ja mamma un tēte nespēj sniegt visu nepieciešamo informāciju, atliek "Papardes zieds". Savukārt reālo pedofilu skaitu neviens nezina, tāpēc spriest kur to ir vairāk, kur mazāk ir maigi sakot nekorekti. Taču nekādi nevar noliegt, ka par bērnu izmantošanu tiek tiesāti 100 katoļu bīskapu, par sīkākiem gariņiem nemaz nerunājot. Turklāt, kas saskaitīs tos priesterus, kuru nodarījumi ir noslēpti, jo ne jau velti ASV katoļiem drīz vairs nebūs ko pārdot.....
es tur buushu
e
Ta nomierinaties, dziesmu svētkiem dod daudz lielāku naudu, a redz par skatīšanos biļete jāpērk , Aglona tomēr par velti. Tāpat ne visa nācija skatās dziesmu svētkus un ne visi ir katoļi. Bet arī katoļi maksā nodokļus un dotā summa īstenībā ir ļoti maza šādam pasākumam. Tas ko daži te grib ir atgriešanās Padomju laikos, kad baznīcai viss bija aizliegts.
mērglis
m
te jaatais revoluucija ,ja katru gadu jaamaksaa nodevas Jaunavai Marijai lai Kasteenam liidziigi noreeķinaatios ar dievu ietaisiitajos paraados , tad pardon , riikojiet referendumu , galu galaa bazniica no valsts nodaliita ar likumu un man liidz ar paareejiem nodokļu maksaataajiem uzkrauj uz kakla katoļu bazniicas , idiotisms kalngals , varbuut taa ir preemija Pujaatam par balsiim avju ganiibaas , tad šitos tuukstošus ieskaitiit taas idiotu partijas priekšveeleešanu teeriņos , te jaasaak skatiities vai nav jaaiesaistaas KNABam , lai taas taames izpurina , , ja nevar sevi uztureet tad atņemt un nodot valstij un lai ir muzejs , paartraukt visas sakraalaas izdariibas un aamen, taa ir vistiiraakaa balsu pirkšana par nodokļu maksaataaju naudu , tad jau skaidrs ka atkal ieveelees to idiotu ar visu maaciitaaju partiju jo citaadi koaliicija nesanaaks , kad vienreiz ļaudiim atveersies acis un atgrieziisies praats , sen bija laiks saprast kas sleepjas aiz ZZS , maaciitaaju muguraam , taapat kas par tautu nomaskeeta zem maakoņa partijas ...
Fakts
F
Manuprāt "Papardes zieds" uztur naudas iegūšanas aparātu, darba vietas sev, kā arī "liberāļu" alkas uzmākties citu bērniem ar aukles-valsts "gādību" jeb seksa "izglītību". Pedofilu starp mācītājiem tik un tā ir proporcionāli mazāk kā populācijā un par Latvijas mācītājiem vispār neko tādu nav nācies dzirdēt. Peace? :)
Ieva
I
Un par tiem sociālo zinātņu pārstāvju projektiem- nu pirmkārt dod, cik var spriest, projektiem, kas ļauj visādiem baštikiem imitēt drudžainu rosīšanos un otrkārt tas, ka dod viņiem, vēl nav iemesls dot kristiešiem. Galu galā ir ļoti daudzi, kam nedod. Piemēram, kāpēc radošā nometne invalīdiem ir jāorganizē par ziedojumiem?
Ieva
I
Un par to pacilāšanu: tā, protams, ir ļoti laba lieta, tikai es nesaprotu, ar ko katoļi ir labāki par, piemēram, liliju, kas savā pacilātībā par brīnišķīgajiem, pašu izselekcionētajiem ziediem var dalīties tikai tad, ja noīrē telpas....
Ieva
I
Manuprāt "Papardes zieds" dara ļoti svētīgu darbu, jo katoļu mācītājiem, starp kuriem netrūkst bērnu izmantotāju, protams, ir viegli sprediķot, taču katrs bērns ir pelnījis nonākt mīlošā ģimenē, nevis bērnu namā vai arī kļūt par akmeni kaklā muļķa skuķim, kam nav ne izglītības ne amata (un Latvijā visticamāk arī nebūs).
e
e
Varbūt tiešām kaut kas ir beidzot jādara?? Jāsūdz Satversmes tiesā, vai kā jau augstāk saka, jāsūta MK finanšu pieprasījums (kaut vai izdomāt klaji smieklīgu nosaukumu) un tad jāskatās, ar kādu pamatojumu atteiks un ja atteiks - uz tiesu marš, jo precedents ar aglonu mums ir.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas