Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valdība pilnvaro Bordānu vērsties pie patriarha Kirila par turpmāko Latvijas Pareizticīgās baznīcas statusu

Ministru kabinets šodien pilnvaroja tieslietu ministru Jāni Bordānu (K) Latvijas vārdā vērsties pie Maskavas un visas Krievzemes patriarha Kirila, lai informētu par Saeimā pieņemtajiem Latvijas Pareizticīgās baznīcas likuma grozījumiem, kas juridiski noteic un nostiprina turpmāko baznīcas statusu, aģentūru LETA informēja Tieslietu ministrijā.

Latvijas valstij ir konstitucionāls pienākums garantēt tādu Latvijas Pareizticīgās baznīcas statusu, kāds tas ir noteikts Latvijas likumos atbilstoši Latvijas valsts un Latvijas Pareizticīgās baznīcas dialogam, norāda Tieslietu ministrija.

Ar grozījumiem likumā Latvijas valsts ir atzinusi, ka Latvijas Pareizticīgā baznīca ar visām tās diecēzēm, draudzēm un iestādēm ir pilnīgi patstāvīga un neatkarīga no jebkādas ārpus Latvijas esošas baznīcas varas.

Tāpēc patriarham Kirilam tiek nosūtīta vēstule ar aicinājumu izmantot viņam pieejamās kanoniskās pilnvaras un Latvijas Pareizticīgajai baznīcai izsniegt autokefālijas Tomosu, lai Latvijas Pareizticīgā baznīca varētu ievērot visas tai saistošā likuma prasības, tostarp saziņā ar Latvijas valsti un citām pareizticīgajām baznīcām rīkoties kā pilnībā pastāvīga un neatkarīga baznīca.

Tieslietu ministrija parakstītu vēstuli nosūtīs Ārlietu ministrijai iesniegšanai Krievijas Patriarhijas ārējo sakaru pārvaldei un tās kopijas nosūtīšanai Krievijas Ārlietu ministrijai.

Ministrija norāda, ka gan 1921.gadā, gan 1992.gadā Maskavas patriarhijas Sinode pieņēma lēmumu par Latvijas Pareizticīgās baznīcas pilnīgi patstāvīgu un neatkarīgu statusu.

Jau vēstīts, ka Saeima 8.septembrī galīgajā lasījumā pieņēma Valsts prezidenta Egila Levita iesniegtos Latvijas Pareizticīgās baznīcas likuma grozījumus, ar kuriem mainīts Latvijas Pareizticīgās baznīcas statuss, nosakot, ka tā darbosies pilnībā patstāvīgi un neatkarīgi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas