Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Valdība samazina padomju lielumu, bet ne algu

Valdība otrdien bez diskusijām nolēma samazināt sabiedrībā plašu sašutumu izraisījušo un par politiķu barotnēm dēvēto valsts uzņēmumu padomju lielumu, bet viņu algas un iecelšanas kārtību atstāja neskartu, arvien nodrošinot iespējas partiju pārstāvjiem sarūpēt papildinājumu partiju kasēm.

Saskaņā ar valdības lēmumu sevišķi lielo valsts uzņēmumu - kā Latvenergo, Latvijas Pasts vai Latvijas Valsts meži - padomēs 11 cilvēku vietā varēs būt tikai septiņi, lielo uzņēmumu padomēs - septiņu vietā pieci, bet pārējos - trīs. Taču padomes locekļi arvien nebūs jāizvēlas konkursa kārtībā, līdz ar partijām nav šķēršļu turpināt iecelt savus pārstāvjus. Arī viņu algas, kas sevišķi lielajos uzņēmumos sasniedz Ls 900-1200, paliek neskartas. Par iespēju likvidēt padomes ministri pat neieminējās.

Diena aprēķinājusi, ka sevišķi liela uzņēmuma padomes likvidēšana ļautu ietaupīt ap Ls 120 000.

"Mēs par šo esam tik daudz diskutējuši te, Saeimā, presē un kur tik vēl ne. Lēmums nozīmē, ka no nākamā gada padomes ir jāsamazina. Viss," lēmumu komentēja premjers Ivars Godmanis (LPP/LC).

Padomju sastāva samazinājums stāsies spēkā nākamā gada 1.jūnijā jeb ir dažas dienas pirms nākamajām pašvaldību vēlēšanām.

Valdība arī nolēma, ka uzņēmumu valžu locekļu ikgadējās prēmijas nevarēs pārsniegt mēneša, nevis trīs mēnešu algu, kā tas noteikts līdz šim. Nākamgad prēmijas nemaksāšot vispār.

Valdība uz nedēļu atlika lēmumu, cik daudzos uzņēmumos akcionāra pārstāvis, kas parasti ir valsts sekretārs, var būt kapitāldaļu turētājs un kādu atlīdzību par to saņemt. Nereti ministriju ierēdņi ir kapitāldaļu turētāji pat padsmit uzņēmumos, par to saņemot vēl vienu algu un liekot šaubīties, cik kvalitatīvi notiek uzraudzība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas