Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Valsts atsāks HIV/AIDS slimnieku izmeklējumus cietumā

Veselības ministrija radusi iespēju apmaksāt laboratoriskos izmeklējumus HIV inficētiem ieslodzītajiem, informē Sabiedrības veselības aģentūra. Izmeklējumi, kurus veic, lai noteiktu pacienta saslimšanas stadiju un  konkrētajam pacientam piemērotāko medikamentu kombināciju, kopš novembra līdzekļu trūkuma dēļ bija pārtraukti.

Infektoloģijas centra direktora vietniece medicīnas jautājumos Velga Ķūse uzsvērusi, ka tas ir ļoti būtiski, jo zāles HIV/AIDS ārstēšanai var nozīmēt tikai balstoties uz laboratorisko izmeklējumu rezultātiem. Turklāt inficēto atstāšana bez zālēm būtu ne tikai diskriminējoša, bet arī apdraudētu citus, kad pēc ieslodzījuma termiņa beigām brīvībā nokļūtu smagi slima persona, saka V.Ķūse.

Pēc Infektoloģijas centra datiem, šobrīd Latvijā kopumā ir 4 265 HIV inficēto, no kuriem ieslodzījuma vietās ir 400 - 450 slimu cilvēku. Antiretrovirālo (ARV) terapiju (medikamentu kombināciju pret HIV/AIDS) līdz 2008.1.janvārim gadam saņēma 23 ieslodzītie. Zāles apmaksā valsts.

Šāda skaita pacientu veselības monitoringam nepieciešami aptuveni Ls 25 000 gadā. Papildus laboratoriskajiem izmeklējumiem vienam pacientam mēnesī ARV terapija atkarībā no medikamentu kombinācijas izmaksā Ls 309-385.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas