Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Valsts funkcijas prasīs vērtēt arī koalīcijas partijām un opozīcijai

Vērtējums, kuras funkcijas valstij ir vajadzīgas un no kurām tā var atteikties, tiks prasīts arī koalīcijas partneriem, tāpat tiks aicinātas izteikties opozīcijas partijas, piektdien vienojusies Reformu vadības grupa, kuru vada Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL).

Patlaban aptuveni 1000 funkciju jau izvērtējusi Finanšu ministrija (FM), kā arī sadarbības partneri.

Par turpat 50 funkcijām abām pusēm ir līdzīgs viedoklis, Diena.lv teica Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Elīna Egle. "Esam lūguši premjeru iesaistīt šajā vingrinājumā arī koalīcijas partijas, kā arī iesaistīt opozīciju. Saliekot visu kopā, var atklāti un nopietni runāt par realizējamām funkcijām, veidot reformu sarakstu, skatīties uz rezultatīvajiem rādītājiem un veidot sabiedrībai sniedzamo pakalpojumu standartu," norādīja LDDK vadītāja.

Lūgta nosaukt piemērus funkcijām, par kurām puses ir vienisprātis, viņa minēja dažādas "licencēšanas, kontrolēšanas un sertificēšanas", ar kurām varētu tikt galā nevalstiskais sektors.

FM uz nākamo valdības sēdi jāsagatavo bāzes scenārijs budžeta izdevumu samazinājumiem atbilstoši funkciju novērtējumam. Paredzēts, ka ar piecām ballēm vienbalsīgi vērtētās funkcijas tiks finansētas simtprocentīgā apjomā, bet zemāk vērtētām funkcijām tiktu paredzēts mazāks finansējums. Par funkcijām, kuras vērtētas krasi atšķirīgi, iecerēts diskutēt. Pie sarunu galda atkal plānots sēsties pēc divām nedēļām.

LDDK ģenerāldirektore uzskata, ka vērtēšanas process neprasīs ļoti daudz laika. Pēc viņas stāstītā, nopietni vērtējot funkcijas, šāds darbs prasa trīs dienas. "Tas nav nepaveicams darbs, jāparāda solidaritāte," norādīja organizācijas pārstāve un piebilda, ka cilvēks, kas tam izgājis cauri, varēs saprast, kā veidot 2010.gada budžetu.

Pēc E.Egles teiktā, nav bažu, ka šī izvērtēšana varētu kavēt nākamā gada budžeta pieņemšanu.

Viņa arī uzsvēra, ka LDDK nav piekritusi nodokļu paaugstināšanai krīzes periodā. Pēc viņas vārdiem, sadarbības partneri meklēs citus veidus, kā panākt nepieciešamo rezultātu budžetā.

Sadarbības partneri arī aicinājuši publiskot valdības un Starptautiskā Valūtas fonda vēstuli, kas nākamnedēļ tikšot izdarīts, kā arī pozitīvi novērtējuši Valsts kancelejas izstrādāto valsts pārvaldes reformu interneta mājas lapas projektu, kas paredzēts plašas sabiedrības iesaistīšanai valsts funkciju vērtēšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

FM ar sociālajiem partneriem cirps budžetu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas