Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Valsts prezidents akreditē jauno Polijas vēstnieku

Valsts prezidents Valdis Zatlers darbam Latvijā šodien akreditēja Polijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Ježiju Mareku Novakovski, informē Prezidenta preses centrs.

Valsts prezidents izteica cerību vēstnieka darbības laikā turpināt aktīvo politisko dialogu un veiksmīgās starpvalstu attiecības. Polijas vēstnieks nodeva Valsts prezidentam sveicienus no Polijas Republikas prezidenta Leha Kačiņska, kā arī izteica prieku par laipno uzņemšanu un iespēju strādāt Rīgā.

Sarunā tika uzsvērtas labās attiecības, kas valda starp abām valstīm visos līmeņos. Poļu kopienas aktivitātes Latvijā ir ļoti labs piemērs visas Eiropas kontekstā veiksmīgas sabiedrības integrācijas jautājumā. Polijas vēstnieks izteica apņemšanos pēc iespējas vairāk veicināt starpvalstu kultūras sakarus, īpaši pievēršoties Latvijas sabiedrības iepazīstināšanai ar Poliju un tās kultūru.

Abas puses vienojās par ekonomiskās sadarbības aktivizēšanu, paplašināšanu un nepieciešamību veicināt jaunus biznesa kontaktus. Tāpat Polijas vēstnieks pievērsa uzmanību tūrisma iespējām ne tikai Rīgā, bet jo īpaši Latvijas austrumu daļā.

Uzmanība tika pievērsta arī Austrumu partnerības jautājumam. Abas puses izrādīja līdzīgu nostāju šajā jautājumā, uzsverot nepieciešamību sniegt atbalstu iesaistīto valstu demokratizācijas procesā un paplašinātā sadarbībā ar Eiropas Savienību.

Ježijs Mareks Novakovskis dzimis 1959.gadā Radomā. Ieguvis maģistra grādu vēsturē Jagellonu universitātē un studējis doktorantūrā politoloģiju Varšavas universitātē. Pirms kļūšanas par Polijas vēstnieku Latvijā vadījis Polijas valsts fondu Palīdzība austrumu poļiem, iepriekš aktīvi darbojies žurnālistikā, kā arī bijis Polijas premjerministra padomnieks ārlietu jautājumos un Polijas Prezidenta kancelejas Ārlietu biroja organizators.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas