Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Vārmans: Igaunija ir Latvijai priekšā, jo drosmīgāk sāka reformēt sabiedrību

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Sniper'sEye
S
Varas lielākā daļa ir pašiem latviešiem, -- a jēga k'da, ja ne praāta, ne izglītība, pie varas vien plikas pakaļas ar varaskāri kā galveno varas izmantošanas motivāciju.
Jukums
J
Letiņiem pamatnācija latvieši i - ap 50%, Igauņiem - ap 75% un leišiem vēl trakāk 85% (!!!) ir pamatnācija.
AD
A
Kādus vēl šeit iemeslus meklēt, ja ceturtai daļai Saeimas deputātu Latvija ir vienaldzīga, ja ne vēl vairāk.
ivo
i
Igauņi skatās,kā saimnieko skandināvi! Latviešiem ne pēc viena nav jāskatās,latvieši paši ir ļoti ļoti gudri!
borcinsh
b
...kamer pie mums valdiibaa bus jeb viens zaglis-politruks - mes sedesim dzili eiropas dibeni ! shausmiigakais, kaa pie mums nav valdiibai - alternativas ,( tie pashi "sejas" ar jaunam frizurem - tas ir viss !) Bet "rekomende" un skrien pie varas - absolutie DILETANTI (!), kadreiz gan ari bez vajadziigas izglitiibas ! ( bet padomju "izglitiibas" sakni , ir - shodienas rezultats, vai ekonomiskais stavoklis Latvijaa ! ) PS. ...starp mums : neredzu nevienu "perspektivu" partiju Valstii ! ...kaut kadas vecas "socialistiskas sacensiibas" !!! ( ar sud-aktivistiem, protams !)
Politpesimists
P
Nevajag aizmirst, ka jau 300 (!) gadus pastāv pārliecība starptautiskā līmenī par to, ka igauņu nācija ir augstāk attīstīta par latviešu. Palasiet Merķeli. Tā vietā lai dusmoties uz tiem, kas to zina un pasaka citiem, vajag vairāk mācīties un domāt. Tur tā būtības sakne. ES taču likumdošana ir vienāda, bet dzīves un PARĀDU līmenis ļoti dažāds. Tagad tikai pēdējam muļķim nav saprotams, ka Grieķijas, Spānijas, Portugāles, Īrijas un dažu citu valstu dzīves līmenis turējās uz vietējo politiķu meliem un nepārtrauktiem naudas aizņēmumiem ārzemēs. Tikai tāpēc, lai šie politiķi noturētos pie varas un PAŠI varētu turpināt dzīvot zaļi. Vai tad TP un Kalvīša personīgi "trekno gadu" algu un pensiju straujie palielinājumi nebija tas pats. Tagad septiņi gudrie nevar pateikt, ko darīt tālāk.
Troll
T
Igauņi prot sevi pasniegt un par sevi turēties. Bet patiesībā Igaunija ir tāda pati liberālā ekstrēmisma nomocīta valstiņa kā Latvija. Par to var pārliecināties, kādu laiku tur padzīvojot. Neoliberālisma uzvaras gājiens ir jūtams visā Austrumeiropā, citur vairāk, kā Latvijā, Ungārijā, citur - mazāk. Atšķirības ar Latviju Igaunijai tomēr ir: 1. Ne tik vien Latīņamerikas, bet jūtama arī Skandināvijas ietekme. 2. Pie varas nokļuvušie bija un ir lielāki patrioti, nevis "hapugas" un pašlabuma meklētāji. 3. Valsts un sabiedriskais īpašums netika tā izzagts un izsaimniekots. 4. Konstitūcija nav kā jūdiem talmuds, bet palaikam tiek reformēta. Tāpēc ir stabilas valdības. 5. Kultūra t.sk. izglītība ir prioritāra, valsts vadītāji ir izglītotāki un ne tikai kādā šaurā tehniskā nozarē. Visi igauņu zirgi smietos, ja par premjeru lauztos kāds farcovščiks ar FRA izglītību. 6. Zeme vienmēr ir bijusi krietni nabadzīgāka par Latviju, bet nav tāda bezcerība, tauta tic savas valsts nākotnei un kaut cik arī valsts varai.
Mao
M
90tajos gados ierados uz sapulci ar kolēģiem Igaunijā. Iepriekšējā vakarā sēžot ar igauņiem pirtī izstāstīju jaunākas latviešu anektdotes par "karstajiem" igauņiem. Viņi gardi pasmējās. Tad prasīju jaunākas igauņu anektdotes par latviešiem. Viņi teicās nezinām. Bet nekas - igauņi mani nomierināja, - rīt sapulce, izdomāsim. Bet saldējums un Zoo mums ir labāks.
Ieva
I
Pareizi, tāpēc, ja manā klātbūtnē kāds sāks stāstīt anekdotes par igauņiem....Lai gan varbūt latviešiem derētu sarīkot tādu reāli plašu anekdošu konkursu par latviešiem? Kas zina, sapurināsies beidzot....
Ēriks
Ē
Igaunijas ir izcils diplomāts, ja spēj mūs nosaukt par mudakiem tā, ka mēs nevaram apvainoties :-)
......
.
privatizācija ir izveidojusi "šo valsti"...
eesti
e
Latvijas galvenā problēma ir fakts, ka Latvijā valsts sektors ir aptuveni 40 % no ekonomikas kamēr Igaunija aptuveni 20 %. Latvija pēc tam ,kad Latvijas valsts meži būs nopirkuši Latvijas Finieri vispār valsts ietekme ekonomikā būs lielāka nekā komunistiskajā Ķīnā. Privatizācija ir vienīgais, kas vēl var glābt šo valsti.
Zigis
Z
Kam ir interese par Krievijas-Igaunijas pēdējo 20 gadu kontaktu detaļām, iekopējiet Googlē: "Между Россией и Эстонией уже 20 лет нет общения на высшем уровне".
kāmis
k
nav, nav. visās avīzēs tak rakstija - 2005.gada igaunijas krievijas robežlīgumu parakstīja ārlietu ministriju sētnieki. starp citu, vēl paintresējies, kuru valstu prezidentiem bija oficiāla tikšanās 2008.gada somugru saietā.
......
.
un ja nemaldos, igauņiem krievu gāze ir lētāka nekā latviešiem... ar visu mūsu "dabas doto" Inčukalna gāzes krātuvi un līšanu pakaļā puķinam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas