Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Vecā policijas ēka

Ventspils, ja nu kāds ir nogulējis ģeogrāfijas stundas, ir Kurzemes piejūras pilsēta ar aptuveni 40.000 iedzīvotājiem. Viena no sakoptākajām Latvijas pilsētām ir viena no Iekšlietu ministrijas problēmām, jo Ventspils policija ir spiesta mitināties 1820. gadā celtā mājā, kas pie tam atrodas diezgan bēdīgā stāvoklī, ja ne pat avārijas stāvoklī.

Par jaunu policijas ēku tika runāts jau sen, bet jaunās ēkas projekts tika izveidots ap 2000. gadu. Taču beigās šis process ir ievilcies pāris gadu garumā un celtniecība vēl nav uzsākta, bet jau tiek runāts par to, ka 2011. gada novembrī jaunajai policijas ēkai jābūt gatavai.

Ēka jau kritiskā stāvoklī atrodas diezgan ilgu laiku, pa Eiropas Savienības tiesām vēl joprojām klejo vairākas sūdzības par nepiemērotiem apstākļiem, kādos tika turēti aizturētie Ventspilī. Mēģinot atrisināt šo problēmu, tika veikti dažādi remontdarbi, lai policijas ēka atbilstu ES prasībām.

Ieguldīja vairākus tūkstošus latu, izolatoru un drošības sistēmu pilnveidošanai. Vismaz konteinera veida izolatoru, kāds tika nopirkts no čehu firmas, varēs pēc tam izmantot arī citas policijas pārvaldes, ja būs nepieciešams. Pārējā nauda, kas tika ieguldīta remontā, ir īstermiņa ieguldījums. Kārtējo reizi apstiprinās teiciens – neesmu tik bagāts, lai lēti iepirktos. Bet Latvija ir taču pārbagāta ar saviem zelta krājumiem un naftas atradnēm, un pasvaidīt naudu šur tur nav nekas īpašs.

 Beigu beigās, cerams, ka Ventspils policijas ēkas celtniecība tik uzsākta, tomēr īsti nesaprotu, kāpēc bija vajadzīga tāda marinēšana. Labojot vecu ēku – īstermiņa nebūtība – ir aizgājuši vairāki tūkstoši nodokļu maksātāju naudas……….. Cerams, ka drīz vien Ventspils tiks pie jaunas modernas policijas ēkas, un līdz ar to tiks nodrošināti atbilstoši darba apstākļi, lai veiksmīgi varētu ķert likumpārkāpējus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas