Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Vējonis negribētu saņemt pistoli kā pateicību par darbu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) negribētu no valdības vadītāja kā pateicību par ilgstošu darbu valdībā saņemt pistoli.

Ierocis viņam radītu tikai problēmas, pagājušās nedēļas nogalē, viesojoties Liepājā, atzina ministrs.

"Man ne no viena nav jābaidās," sacīja ministrs, uzsverot, ka pistoli negrib saņemt nekādā gadījumā. Daudz svarīgāks viņam būtu vienkāršs paldies par paveikto daudzu gadu garumā vides aizsardzības jomā, taču Vējonis labi apzinoties, ka "ministrus jau īpaši nemīl".

"Pistoles saņemšana man radītu veselu virkni problēmu - ierocis būtu jāreģistrē, jāiegādājas seifs, kur to glabāt, un jānodrošina citi drošības pasākumi," sacīja ministrs. Vējonis uzsvēra, ka viņa rīcībā nav arī bises un medībās ministrs nepiedalās.

Par vides ministru Vējonis ar Saeimas balsojumu kļuva 2003.gada janvārī, kad tika sadalīta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija. Šo amatu viņš nepārtraukti ieņēmis kopā septiņās valdībās: Einara Repšes (JL), Induļa Emša (ZZS), abās Aigara Kalvīša (TP), Ivara Godmaņa (LPP/LC), kā arī Dombrovska iepriekšējā un tagadējā valdībā.

Jau vēstīts, ka ar Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) rīkojumu bijušajam finanšu ministram Einaram Repšem (JL) piešķirts revolveris "Smith&Wesson". Kā aģentūru LETA informēja premjera preses sekretāre Līga Krapāne, ierocis Repšem piešķirts par ilggadēju darbu un ieguldījumu Latvijas finanšu sistēmas stabilizācijā. Ieroča iegādi no personiskajiem līdzekļiem apmaksājis Repše.

2009.gada vasarā ar Dombrovska rīkojumu pistole "Glock-17 9 mm" tika piešķirta tā laika satiksmes ministram Kasparam Gerhardam (TB/LNNK). Arī viņam šaujamierocis piešķirts par īpašiem nopelniem Latvijas labā.

Jau ziņots, ka pistoļu dāvināšana ministriem bijusi iecienīta jau iepriekšējo valdību laikā, tiesa, šādi rīkojumi tika izdoti tad, kad valdībās bija izveidojušās krīzes.

Tā demisionējušais premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) parakstīja rīkojumu par personiskā apbalvojuma - ieroča - piešķiršanu aizsardzības ministram Vinetam Veldrem (TP). Ierocis piešķirts par būtisku ieguldījumu Nacionālo bruņoto spēku attīstībā. Veldrem tika piešķirta deviņu milimetru kalibra pistole "Glock-17".

Demisionējušais premjers Aigars Kalvītis (TP) izdeva rīkojumu par personiskā apbalvojuma - ieroča - piešķiršanu toreizējam iekšlietu ministram Godmanim un bijušajam veselības ministram Gundaram Bērziņam (TP). Godmanis un Bērziņš saņēma deviņu milimetru kalibra pistoles "Sig Sauer P232 SL". Ierocis Godmanim tika piešķirts par lielu ieguldījumu Iekšlietu ministrijas sistēmas stiprināšanā, bet Bērziņam - par lielu ieguldījumu Veselības ministrijas sistēmas stiprināšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas