Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Ventilatori izpirkti, šovasar vairs nebūšot

Veikalos karstajā laikā ir izpirkti ventilatori, bet no kondicionieriem atlikuši vien daži modeļi.

To, ka ventilatori karstā laika dēļ kļuvuši par deficītu, Dienai apliecināja gan interneta veikalā www.Xnet.lv, gan K-Rauta un veikalu tīklā Maxima. Tā pārstāvis Ivars Andiņš Dienai sacīja, ka Maxima veikalu tīklā pagājušajā nedēļā, salīdzinot ar jūniju, ventilatoru pirkšanas apjomi pieauguši 7,6 reizes: «Un būtu kāpuši vēl, bet vienkārši daudzos veikalos tie tika izpirkti.»

Kondicioniera cena ir sākot no aptuveni 160 latiem, ventilatora - no aptuveni deviņiem. Tirgotāji saka, ka augošā pieprasījuma dēļ tehnikas cena nav paaugstināta. Tiesa, kāds pircējs Dienai pauda, ka ventilatoru cena ir cēlusies.

«Neviens jau nerēķinājās ar tādu karstumu,» tā izveidojušos ventilatoru deficītu un veikalu plauktos krietni padilušo kondicionieru klāstu skaidroja P. Kreicbergs.

Diena arī raksta, ka svelme kopsolī ar lietusgāzēm var pazemināt lauksaimniecības produktu ražu visā Eiropā, kas savukārt var draudēt ar patērētājiem netīkamām sekām - pārtikas sadārdzināšanos.

Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra (LTVC) direktore Ingūna Gulbe Dienai saka, ka dārzeņus svelmē nepieciešams pastiprināti laistīt, bet lopu fermas - pastiprināti vēdināt un to iemītniekus vairāk dzirdīt. «Tas viss rada papildu izmaksas,» saka LTVC vadītāja. Ilgstošais karstums, mijoties ar spēcīgām lietusgāzēm, var būtiski mazināt arī cerības iegūt labu labības un citu kultūraugu ražu ne tikai Latvijā, bet visā Eiropas kontinentā, ko skar dabas untumi. Līdz ar to pastāv risks, ka pārtikas cenas, piemēram, maizes, rudenī un ziemā varētu pieaugt, vērtē eksperti. Par cik tieši pārtika varētu sadārdzināties, to pagaidām gan, pēc I. Gulbes teiktā, ir grūti pateikt, jo «nekas vēl nav beidzies».


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas