Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Vērtēs premjera biroja vadītājas rīcību par protesta pārtraukšanu "radikāli”

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) vērtēs savas biroja vadītājas Olitas Augustovskas rīcību, ja apstiprināsies, ka viņa pārkāpusi viņai doto mandātu sarunai ar Rīgas domes pārstāvjiem par tālāko rīcību saistībā ar "telšu pilsētiņas" iemītniekiem, šodien žurnālistiem sacīja premjers.

Aģentūra LETA vēsta par īsziņām starp Rīgas domes izpilddirektoru Juri Radzeviču un Augustovsku 21.decembrī plkst.10.03. Vienā no īsziņām Augustovska jautā, cikos pašvaldība plāno sākt rīkoties, savukārt citā īsziņā rakstīts "ne vārda par to, ko runājām mutiski". Vēlāk vienā īsziņā tiek atzīts, ka bijis plānots iesaistīt Valsts policiju.

Protesta akcija iepretim valdībai sākās 30.novembrī. Premjers V.Dombrovskis Rīgas domei ir pārsūtījis protestētāju iesniegumus. Vairāki no viņiem lūdz dzīvojamo platību.

Tikmēr akcijas aizsācējs pie valdības Gints Gaiķēns trešdien izrakstīts no slimnīcas. Komentējot iespējamību, ka policija ar varu varētu likt teltis nojaukt un pamest vietu iepretim valdībai, viņš norādīja, ka tas nebūtu tiesiski, jo protestēt var neierobežotu laiku. Taču pēc viņa teiktā telšu iemītnieki protestējot individuāli, "katrs par sevi", kopīgi bijusi vien saimniekošana.

G.Gaiķēna lielākā prasība valdībai bija risināt bezdarba problēmu. Līdz šim izsūtītie CV darba devējiem nav nesuši rezultātu. Tāpēc viņš nolēmis mainīt taktiku doties pie darba devēja tieši. Jautāts, vai popularitāte viņam varētu palīdzēt, G.Gaiķēns ir piesardzīgs: “Nezinu, vai darba devējs būs apmierināts ar šādu publicitāti.”

Telšu pilsētiņu viņš varētu apmeklēt, taču pats tajā visu diennakti vairs neuzturēsies.

“Izjūtu milzīgu radu spiedienu vairs nedzīvot teltī pie valdības, lai nebojātu veselību. Viņi saka, ka tas nav tā vērts,” portālam stāstīja G.Gaiķēns, kurš aptuveni pēc divu nedēļu ilga protesta ar plaušu karsoni nonāca slimnīcā. Tomēr G.Gaiķēns uzskata, ka tas ir bijis tā vērts. “Viņi [valdība] ļoti satraucās. Turklāt tam bija plaša rezonanse. Uzskatu, ka pilsoņu pienākums ir protestēt, ja kaut kas neapmierina.”

Premjeram viņš uzrakstījis jaunu iesniegumu, prasot atbildēt uz vairākiem jautājumiem.

Atgādinām, ka G.Gaiķēns 30.novembrī uzsāka protesta akciju pie valdības. Laika gaitā telšu pilsētiņa "izpletās", pievienojoties citiem protestētājiem.  

(papildināta ar pirmajām rindkopām)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

GAIĶĒNA IESNIEGUMS PREMJERAM

Lūdzu sniegt atbildes uz šādiem jautājumiem:

1.Kālab valdība neizstrādā un neiesniedz Saeimai likumprojektu par ārkārtas ekonomisko situāciju valstī/Krīzes likumu/?

2.Vai neuzskatāt, ka ar šāda likuma palīdzību varētu ierobežot banku patvaļu, netiktu piemēroti līgumsodi par saistību savlaicīgu neizpildi, situācijā, kur debitors nav rīkojies ļaunprātīgi, bet gan ir situācijā, kad nepārvaramas varas/ekonomiskās krīzes izraisīto seku dēļ/ nespēj savas saistības savlaicīgi izpildīt? Vai tas nebūtu taisnīgi?

3. Vai tad, valdībai nebūtu vieglāk veikt dažādus budžeta fiskālās konsolidācijas pasākumus?

4. Vai tad, valdība nevarētu dibināt valsts kapitāla sabiedrības, celt rūpnīcas un tml./ nepārkāpjot Valsts pārvaldes iekārtas likuma 88. pantā noteikto?

5. Vai tad, 10% pensiju samazinājums, turklāt, nesamazinot pensijas, kuras mazākas par 140 Ls, nebūtu tiesisks?

6. Kad valdība pārtrauks lobēt banku intereses un sāks lobēt ražotāju intereses, kad mainīsies valdības politiskā nostāja?

7. Kad valdība aicinās neaizbraukt LR pilsoņus no valsts?

8.Kā var iztikt no GIM pabalsta 40 Ls apmērā?

9.Ko valdība darīs, kad beigsies 100 Ls stipendiātu nostrādātais pusgads?

10. Kad valdība publiski atvainosies pensionāriem par savu prettiesisko rīcību?

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas