Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Verze: premjers runā nomierinoši, bet pensiju samazināšanu neizslēdz

Latvijas Pensionāru federācija (LPF) gatavos vēstules politiķiem, lai skaidri uzsvērtu, ka pensiju samazināšana nav pieļaujama, aģentūrai BNS pavēstīja šonedēļ federācijas priekšsēdētājas amatā vēl uz trīs gadiem ievēlētā Aina Verze.

Pensionārus uztrauc runas, ka gaidāma pensiju samazināšana par 10% visiem pēc kārtas. Oficiāli tas neesot pateikts, taču, pēc viņas norādītā, amatpersonas to apspriežot.

“Rakstīšu organizācijas vārdā, analizējot situāciju skaitļu valodā. Latvijā ir 376 tūkstoši pensionāru, kuru ienākumi mēnesī nepārsniedz 200 latu,” sacīja Verze.

"Tas, kas ir piešķirts, ir piešķirts, to ņemt nost nevar," viņa piebilda.

Premjers Valdis Dombrovskis (“Vienotība”) šonedēļ sacīja uzrunu Latvijas Pensionāru federācijas 8.kongresā. Verze norādīja, ka uzrunā viņš neizslēdza pensiju samazināšanu.

“Premjers runāja nomierinoši, bet dažādus iespējamos scenārijus nenoliedza,” uzsvēra LPF līdere.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka premjers trešdien pensionāriem atzina, ka diskusijās par valsts budžetu nevarēs ignorēt sociālo jomu, un pauda pārliecību, ka diskusijās kopīgi tiks nonākts pie risinājuma.

"Pašlaik, kad jāsāk apzināt arī 2012.gada budžeta aprises, viens no būtiskākajiem uzdevumiem ir dialogā ar Pensionāru federāciju un citām sabiedrības grupām, kas tiek finansētas no sociālā budžeta, pārrunāt visas valdības piedāvātās iespējas un visus risinājumus sociālā budžeta ilgtspējas nodrošināšanai. Te es vēlreiz gribētu uzsvērt tieša dialoga nozīmi bez starpniekiem un populistiem. Esmu pārliecināts, ka kopīgu risinājumu mēs noteikti varēsim atrast," teica Dombrovskis.

Viņš norādīja, ka, saglabājoties nelabvēlīgām demogrāfiskām tendencēm, aizvien mazākam skaitam nodarbināto jāuztur pieaugošs skaits pensionāru. Tas liek izšķirties vai nu par pieaugošu nodokļu slogu un konkurētspējas zudumu, vai arī mazāku ienākumu aizvietojuma līmeni.

Premjera uzstāšanos pavadīja slaidu demonstrēšana uz liela ekrāna, kurā tika atspoguļoti skaitļi un grafiki par pamatbudžeta un sociālā budžeta izdevumiem, ko pensionāri noklausījās, klusējot un beigās pieklājīgi aplaudējot, novēroja ziņu aģentūra BNS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas