Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Veselības inspekcija: Gulbenes mediķi nenovērtēja situāciju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
amme
a
Arzemes piem. Vacijaa sadiem arstiem atnemtu tiesibas stradat sava specialitate. Si zena mammai vajadzetu sos "medikus" iesudzet tiesaa! 100 Latu naudas sods, jasmejas.
mediķu Trūkums
m
Likumsakarīgi. Valstsij nav naudas, slimnīcām nav naudas, nav naudas mediķu algām, tās tiek samazinātas par 25% Sia Rīgas 1.slimnīca, ja nepatīk piespiež uzrakstīt atlūgumu!!! Situācija kļūs vēl nokaitētāka šī gada laikā, jo noteikti būs vēl viens vilnis algu samazināšanā, nevienu neinteresē, ka tā jau tas ārsts un māsiņa, sanitārs ir PĀRSLOGOTS un PIETIEKAMA UZMANĪBA VISIEM NEVAR TIKT VELTĪTA KĀ GRIBĒTOS, TĀ IR VALSTS POLITIKA UN TO MAINĪT NAV IESPĒJAMS NE MEDIĶIEM NE VECĀKIEM, IR TIK MEDIĶU CIK IR UN AR TO IR JĀSAMIERINĀS, VAI JĀĀRSTĒJAS PAŠAM, BET PAR SEKĀM NEVEINS JUMS NEATBILDĒS KĀ VIEN PAŠI!
LVD
L
Katastrofāls elementāras cilvēcības trūkums šajā valstī nosaka visu.. Mēs dzīvojam kā boimasa, kas absolūti nemīl viens otru kā cilvēki , nav vairs gatavi saprast,palīdzēt viens otram ar iejūtīgu, siltu un saprotošu attieksmi.. Tikai dzīties un dzīties. Pēc kā ? Pēc amerikāņu labklājības sapņa piepildījuma? Maja maja, teiktu indieši.. Jebšu , tulkojot latviski, - ilūzija.. Un kur paliek latviešu sapnis?.. Un kas tas vispār ir? Tieši tā , tas ir kas tāds , ko mēs nemaz nezinām,kas mums pašiem ir jārada, jāpiepilda ar vērtībām, kas mums ir nepieciešamas, lai mēs varētu saukties par cilvēkiem, un pēc kā tad arī dzīvot, DZĪVOT, nevis veģetēt, bieži vien skatoties otra kabatā,dzīvē, skaužot ,un par sevi, savu atbildību pret dzīvi un cilvēkiem nemaz nedomājot..
XXX
X
"... inspekcijas pārstāve Gunita Sapožņikova skaidro: "Piemērojot administratīvo atbildību, Veselības inspekcija minēto ārstniecības personu darbā nesaskatīja noziedzīga nodarījuma pazīmes, kā rezultātā nav saskatāma cēloņsakarība starp konstatētajiem medicīniskās aprūpes pārkāpumiem un sekām, kas iestājās."" Vai tiešām? Kā tad ir, nav saskatāma vai nav cēloņsakarība? Varbūt inspekcija "ar vistas aklumu" sista, ka nevar saskatīt to, ka zēns aizgāja bojā tāpēc, ka nesaņēma profesionālu medicīnisku palīdzību? Kāpēc toreiz tikai pirms KMC mediķu ierašanās Gulbenes dakteri tik steidzīgi un drudžaini steidza veikt zēnam dažādas analīzes???? Pirms tam zēna stāvokļa izvērtēšanai tās nebija vajadzīgas??? Varbūt tomēr tas IR noziedzīgs nodarījums????
Linija
L
Domāju, ja Diena papētītu vairāk, tad varētu atklāt tik daudz līdzīgu gadījumu, ka mati saceltos stāvus. Nu, piemēram, tajā pāšā Liepājas slimnīcā...Ne velti Latvijā iedzīvotājiem ir sliktākais veselības stāvoklis Eiropā. Tas jau arī par kaut ko liecina. Varbūt tomēr problēma ir atalgojumā vai valsts attieksmē pret medicīnu? Varbūt izglītības sistēma nav laba? Kāpēc tā notiek un notiek tik bieži? Daudz jautājumu, bet redzot Veselības ministrijas reformu plānus tā vien liekas, ka veselība mūsu valstij neinteresē. Jo ātrāk izmirs jo labāk! Būs līdzekļu ietaupījums... Žēl..
Ieva
I
Zināmā mērā tev ir taisnība, lai gan ir viens liels bet: slimnieks parasti ir pirmkārt neizglītots, otrkārt nobijies, tāpēc nespēs novērtēt situāciju. Bija pirms kāda laika stāsts "Bez cenzūras" par sieviešķi, kas ar sastrutojušu zobu tik ilgi bizoja starp Stomatoloģijas institūtu un Stradiņiem līdz nonāca uz galda ar smadzeņu sastrutojumu....izglītot var, piemēram, jeņķiem atrast informāciju par ārsta, darba devēja un apdrošinātāja pienākumiem, ir nieka lieta, bet pie mums....taču uztveri tik viegli neizmainīt. Otra problēma ir tie, kas ārstus uztver kā diženus un izcilus un pat nemēģinās neko apšaubīt....Un beigu beigās inspekcija, kas kaut ko var noskaidrot, ja ir nepieciešams detalizēts pieraksts, bet kur nekas tā īsti nav noteikts.....
Ieva
I
Jūs aizmirstat vienu būtisku lietu: absolūtais vairums pacientu saņem tikpat cik ārsts vai vēl mazāk un, atšķirībā no vairuma ārstu, pacients ir slims un slimība maksā dārgi....
Ieteikums
I
Par medicīnu katram vajag apzināties dažas lietas: 1. Ārsts ar augstu kvalifikāciju jāmeklē lielā slimnīcā , jo šādu ārstu nav daudz un tāpēc 2. Pēc traumas nedrīkst gaidīt, kad paliks labāk, jo var palikt arī sliktāk, cietušais jāved pie speciālista uzreiz pēc negadījuma. 3. Ja redzams, ka slimnieka stāvoklis pasliktinās ārstēšanās iestādē, tad negaidiet nākamo dienu, kad atnāks ārsts. Meklējiet ārstu speciālistu uzreiz caur visiem cilvēkiem ko pazīstat. Ārstam par pārkāpumu varbūt būs 100 latu sods, bet slimnieku vairs nevarēs glābt neviens.
anabella
a
Asins analīze taču parāda, ka ir iekaisuma process organismā ....
vohomurka
v
Protams, ka kvalitāte būtu atbilstoši jāvērtē arī naudā, bet... Mana pieredze rāda, ka godprātīgs cilvēks arī par trūcīgu samaksu padara savu darbu labi, bet no slaista pat par dāsnu honorāru nav ko labu rezultātu gaidīt. Tā ka vienmēr tikai un vienīgi cilvēks ar savu sirdsapziņu un attieksmi izšķir visu...
Q
Q
Vai nu naudu mediķiem un atbildību pretī, vai kā ir tagad - ne naudas, ne atbildības, ko cik gadus jau kultivē pie varas esošie politiķi. To skaitā arī paši mediķi biezā slānī....
vohomurka
v
Es jau teicu - nepiedodama ir attieksme nevis ārstēšana... Aiz nolaidības un paviršības jau neiedziļinās problēmā un nemeklē risinājumus... Ja ārstē un uzmanīgi raugās līdzi, tad ļoti daudz ko var pamanīt, saprast, nojaust utt., utj.
river
r
jā dargais, mazs sods - ar akmeņiem nometāt virtuali.........
Homo soveticus
H
Un kā Jūs cerat piesaistīt jaunos ārtus un medmāsas? Cilvēks, kas ir mācijies 10 gadus medicīnā un māk kādu svešvalodu, Eiropā vai ASV var pelnīt 10x to ko šeit. bez aploksnēm (kuras ne visas ģimenes var atļauties maksāt) kādu stimulu Jūs piedāvajat jaunai paaudzei medicīnas personālam palikt šeit un sniegt Jums tos "profesionālos" pakalpojumus?
Ieva
I
Maldi ir viena lieta, jo slimību ir ļoti daudz, taču paviršība no sērijas "kas tad cits tādam var būt" , ir pavisam kas cits.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas