Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Vešņakovs tieši neatbild par Zatlera vizīti Maskavā, aicina mainīt "agresīvo retoriku"

Lai gan Krievijas vēstnieks Latvijā Aleskandrs Vešņakovs tieši neatbild uz jautājumu, vai šogad iespējama Latvijas prezidenta Valda Zatlera vizīte Maskavā, viņš neslēpj, ka vizīte iespējama vien tad, ja Latvija "mainīs agresīvo retoriku" attiecībās ar Krieviju.

Vēstnieks gan uzsver, ka Krievija sadarbības plānus ar Latviju nav pārskatījusi.

"Starpvalstu sadarbības programmas realizācija ir atkarīga no Latvijas varas iestāžu pozīcijas un tā, kā Latvijas varas iestādes rīkosies. Ja būs saglabāta tā agresīvā pret Krieviju vērstā retorika, tad es neticu, ka to ir iespējams realizēt. Ja pozīcija tiks koriģēta, ja pozīcija būs uz cieņu balstīta, ja būs uz to balstīts dialogs, tad teorētiski viss ir iespējams," atbildot uz jautājumu, vai Zatlera vizīte Maskavā iespējama vēl šogad, sacīja Vešņakovs.

Vešņakovs pastāstīja, ka šonedēļ tikšanās laikā ar Ministru prezidentu Ivaru Godmani saņēmis arī apliecinājumu, ka Latvija ir ieinteresēta iepriekš plānotās sadarbības realizācijā.

"Es sapratu, ka Latvija mūsu kopējos sadarbības plānos ir ieinteresēta. Tie ir gan valstiski kontakti, gan līgumtiesiskās bāzes jautājumi. Premjers Ivars Godmanis teica, ka ārlietu ministram [Mārim Riekstiņam] dod rīkojumu apmeklēt Maskavu oktobrī, kā tas arī bija iepriekš plānots. Runa ir par oktobra 20.datumiem," klāstīja vēstnieks.

Šīs vizītes laikā plānots arī risināt jautājumu par Latvijas prezidenta Zatlera vizīti Maskavā. "Es šajā sakarā informēju, ka Krievija šo plānu nav pārskatījusi," viņš turpināja.

Jau bijušās prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas prezidentūras beigu posmā bija aktuāls jautājums par Latvijas prezidenta valsts vizīti Krievijā. Taču viņa uz Maskavu tā arī neaizbrauca.

Stājoties amatā Valdim Zatleram, jautājums nezaudēja aktualitāti. Taču oficiāls ielūgums Latvijas prezidentam apmeklēt valsts vizītē Krieviju tika saņemts tikai pērnā gada nogalē, kad decembrī Rīgā viesojās Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Pēc augusta notikumiem Gruzijā Latvijas un Eiropas Savienības attiecības ar Krieviju saasinājās, un pašlaik nav skaidrības, vai vizīte notiks.

Gan Zatlers, gan Krievijas amatpersonas uzsvērušas, ka vizītei jābūt ar saturu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas