Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Vēstniece: Latvijas ministru dalība ES padomēs vairs nav akūta problēma

Latvijas ministri iespēju robežās piedalās Eiropas Savienības (ES) Padomes sanāksmju darbā, un pierādīt šī darba nepieciešamību vairs nav akūta problēma, kā tas bija pirms vairākiem gadiem, sestdien publicētā intervijā "Latvijas Avīzē" atzinusi Latvijas pastāvīgā pārstāve Eiropas Savienībā (ES) Ilze Juhansone.

"Ministru dalība padomēs vairs nav akūta problēma, kā tas bija pirms vairākiem gadiem, kad tiešām mums bija regulāras diskusijas, ka ir jābrauc uz padomēm," viņa norāda.

"Ministriem nākas sevi pārvarēt un lauzt ierasto latviešu atturīgumu - vai es varēšu izteikties tik brīvi un kā tas būs. Viena lieta gan, ko varu teikt ar pilnu atbildību, - manā jau pietiekami ilgajā pieredzē nav bijis gadījuma, kad ministrs neiestātos par jautājumu, kas Latvijai tiešām ir svarīgs," uzsver Latvijas pārstāve ES.

Juhansone tāpat atzīst, ka ik pa laikam Latvijai ar Eiropas Komisiju ir sarunas par to, vai kāda direktīva vai tiesību akts ir īstenots akurāti un vai Latvija ar nacionālajā likumdošanā paredzētajiem pasākumiem sasniedz mērķi. Šajos gadījumos "rezultāti ir piecdesmit pret piecdesmit".

"Taču to lietu, ar kurām komisija aizietu ES tiesā pret Latviju, procentuāli ir maz arī salīdzinājumā ar citām valstīm," piebilst vēstniece.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas