Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Vēstnieks: darba meklējumos izbraukušie tautieši nav Latvijas zudusī paaudze

Ārlietu ministrijas (ĀM) speciālo uzdevumu vēstnieks diasporas jautājumos Juris Audariņš nedomā, ka darba meklējumos aizbraukušie tautieši jeb jaunā trimda būtu Latvijai zudusī paaudze.

Audariņš intervijā aģentūrai BNS, runājot par izbraukušo tautiešu atgriešanās iespējām, pastāstīja par dažus gadus iepriekš veiktu aptauju. Toreiz desmit procenti teikuši, ka nekad vairs neatgriezīsies, tikpat daudz bija pretējās domās, bet absolūtais vairākums (80%) bija svārstīgi savā lēmumā. Lai gan aptauja veikta pirms vairākiem gadiem, tā parādījusi, ka "šie astoņdesmit procenti, kas pašlaik ir mazāk, ir tā auditorija, ar ko mums ir jāstrādā".

Audariņš nepiekristu apgalvojumam, ka jaunā trimda ir Latvijai zudusī paaudze. "Mums ir jāstrādā ar visiem, bet, lai teiktu, ka tā ir zudusī paaudze, es domāju, ka nē," atzina vēstnieks.

"Kā iznāca ar tā saucamo veco trimdu - lai cik mēs viņus reizēm nepieņēmām un gribējām norobežoties no tās, viņu devums Latvijas neatkarības atgūšanā tomēr ir nenovērtējams. Mēs tos cilvēkus nevis pazaudējām, bet ieguvām," domās dalījās Audariņš.

Norādot, ka tagad cilvēki pārsvarā aizbrauc materiālu apsvērumu vadīti, nevis tādēļ, ka zaudēta brīvība, vēstnieks uzsvēra: "Jā, bet cilvēkiem ir jāizdzīvo. Man neceļas roka viņus apvainot, ka viņi ir izbraukuši materiālu apstākļu dēļ. Viņiem ir jāizdzīvo un jādomā par savām ģimenēm."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas