Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Vēstures pārrakstīšana un pārkartēšana

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
hans
h
Ja iedziļinās problēmas būtībā, pie mums, Latvijā, notiek tas pats. Politiķi un pat Valsts Prezidents uzurpē tiesības paust vienīgo "patiesību" par Latvijas vēsturi un saliek tajā punktus uz i atbilstoši attiecīgā brīzā politiskai konjunktūrai (spilgts piem. Šadurskis). Bet ja izlasa Zatlera domu graudus par vēsturi...uhh.
margita
m
Vajadzetu izveidot nelielu brosuru krievu valoda - Baltijas valstu isa vesture kuru izplatit Krievija. Brosuru jaizdot iespejami lielaka metiena. Krievijas macibu gramatas noklust Latvijas skolas, kadel gan Latvija nevaretu palidzet krieviem? Vestures skolotaju asociacija varetu versties pie divainas macibu gramatas autoriem Krievija un piedavat palidzibu Baltijas valstu vestures macisana. Ar sasutumu vien nepietiks. Nepieciesama praktiska riciba. Gana skaidrs, kadel Krievija domine puspatiesibu sludinataji. Un mes neesam naivi Donkihoti. Paldies Vitai Zelcai, ka pieversa divainajai macibu garamatai uzmanibu.
mincis
m
Protams, Krievijas mācību grāmatās jābūt par Baltiju un jāpazemo Krievija! Jūs esat lasījuši Latvijas vēstures grāmatas, tur ir totāls sviests, katrs raksta par savu un to visu vēl māca bērniem!
Jenoc
J
Par sesto karti (15. lpp.) patiesi vajadzētu Krievijas oficiālajām iestādēm prasīt kādus paskaidrojumus. Šajos gados (1917. - 1939.) Latvija nav bijusi PSRS sastāvā. Jo 1917 . - 1919. gados nebija pašas PSRS. Protestēt vajadzētu arī Somijai, jo PSRS šādu robežu ar Somiju nosprauda tikai pēc savas agresijas 1940. gadā. Šī karte patiesi ir vēstures falsifikācija, ne tikai interpretācija, to tā atstāt nevajadzētu. Pārējās kartes ir atgriešanās pie Staļina laika klasikas, kur periodizācija sākās un beidzās ar 1940. gadu, bet formāli tur piesieties nevar, lai arī skaidrs, ko viņi ar to domājuši. Bet raksts pavājš.
"tautiskie chekisti"
&
netikai "aizmirst" pieprasit kompensaciju no kremljha rezhima,bet ari davina agresorvalstij Abreni,Latvijai ir jakljust brivai un chekas maisos noslepushies "tautiskie miljonari" tiesajami par valsts attistibas sabotazhu.DDD. p.s. gorbunova frizura tomer ir pretiga.
murgs
m
Nu vismaz šajā vēsturiskā atstāstā ir vismaz kripatiņas patiesības, tikai jautājums kā to interpretē. Krieviem daži desmiti miljoni mirušie šur vai tur, cilvēka vērtība nekāda. Proti šo priekšmetu tad mācīs bezsmadzeņu ideālisti . Atceros savus skolas laikus, kad mācīja PSRS vēsturi jau no 4.klases. PSRS vēstures grāmata bija vairāk kā 350lp bieza, bet latvijas vēstures grāmatiņa maziņa, maziņa. 8.klasē reiz skolotājai atļāvos pajautāt, kādēļ tādas atšķirības, un otrkārt, kādēļ māca PSRS vēsturi jau no 15.gs, ja PSRS izveidojās tikai 20.gs 20.gados. Nākošā stundā izsauca, kaut arī šīs pasaciņas kaut kā atbildēju, bet ielika divi. Faktiski visu gadu mocījos un knapu 3 dabūju, laikam neatļāvās tomēr zemāk likt, jo citur bija labas atzīmes. Tas bija 90.gadā, kad jau 2 gadus atklāti par neatkarību runāja un pavasarī pat deklarāciju pieņēma. Bet šī učene tajā laikā LU vēsturniekos mācījās. Tā ka arī mūsu tautā ir pietiekoši līdzskrējēji bez smadzenēm t.sk augstākajās mācību iestādēs. Vairums no tiem pasniedzējiem, kas mācīja PSRS un PSKP vēsturi pēc tam ļoti gudri mācīja Latvijas vēsturi. Galvenais nestresot un domāt ar galvu, jo šobrīd info ir pieejama daudz brīvāk. Labāk studijām izvēlēties kādu nopietnu profesiju -arodu, mācīties inženierzinātni vai ekonomiku, jo par laimi tās ir brīvas no šīs muļķīgās ideoloģijas .
Janko- pilsētnieks
J
Dzejn. F. Tjučevs - Ar prātu Krieviju nesaprast, ar parastu olekti neizmērīt. (precizējums).
cony
c
ja vinji grib muusu recensijas par vinju izgliitiibas veestures maaciibu graamataam,lai maksaa mums lielu naudinju Ja viniem buus neiistas graamatas,jo ilgaak buus jaadziivo pashu radiitaa gara nabadziibaa.Mums tautieshiem,krievieshiem jaaseko,lai muusu skolaas buutu visaugstaakaas kvalitaates graamatas un maaciibu programas.Tikai izgliitiiba,kultuura noslauciis visus skjeershljus muusu tautas izaugsmei un labklaajiibai.
Janko- pilsētnieks-apsveicu
J
Neatceros, kurš krievs -Solžeņicins, Ņ. Mihalkovs vai vēl kāds cits,nav svarīgi - teicis : Rossiju umom ņepoņjaķ ( Krieviju ar prātu nesaprast ). Tas daudz ko izskaidro
xl
x
taču par to daudz spilgtākas un pārliecinošākas ir dzelzceļu līnijas, kas Baltijas teritoriju perfekti iekartē Padomju savienībā, neļaujot pat šaubīties par šo teritoriju nepiederību lielvalstij Šei gan autoriem ir taisnība, jo dzelzceļs mums joprojām ir integrēts Krievijā, tas, ka Krievijas virzienā ir padomju sliedes pat ir labāk tranzītam uz/no ostām, bet kāpēc nav dzelzceļa savienojuma ar Eiropas tipa dzelzceļu ar Lietuvu, Poliju.
Jenoc
J
Nu vispār jau šeit nav pat tik traki - spēka pielietošanu vismaz ir atzinuši. 90% no tām grāmatām, kas ir iznākušas pēdējos gados, ir jau pavisam cits koncepts - 1940. gadā notika vēsturiskā taisnīguma atjaunošana. Lūk, pret to mums jācīnās, ja tā kāds raksta - Krievija atguva tai vēsturiski piederošas teritorijas. Ja ko noklusē, vēl pusnelaime, mēs jau arī paši nemaz par visu tā negribam runāt, kādu savu nesmukumiņu atzīt... Bet tas, kā viņi raksta, protams, no zinātniskā viedokļa Rietumos būtu pieņemams tikai pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados (spēcīgākā tiesības), būtībā jau krievi zāģē zaru, uz kura paši sēž.
ucs
u
kreevus ivans, jau sen iemācījies...'veikt PODDELKU-NOŠPIKOŠANU.... citādi vinam bija tik liela,neiedomājama, senatnes atpalicība,primitivisms.... viņš vēl 21gs nebūtu sasniedzis,civilizāciju...staigātu vēl joprojām,vaļenkos un pufuaikā....
ucs
u
tas pie krieva...nav nekas,neparasts,jauns...kā jau īsts agreesors,viņš nekad nebūs mierā, ar pasaules pastāvošo dzīves realitāti,izveidojošos kārtību, patiesajiem faktiem... taisnība vienmēr viņam, "viņa slimajā izpratnē",ietiepīgajā iedomā ....?!
N.
N
Kamēr 5. kolona nebūs aiz Zilupes, latviešiem dzīves nebūs, tas ir sen skaidrs.
renrins
r
Ko tieši mēs esam pārrakstījuši savā vēsturē? Nosauc konkrētus fakruss. :)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas