Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Vēsturnieki par ministra Roņa aicinājumu "aprakt Molotovu un Ribentropu"

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
TantePirda
T
KANGARS, NODEVEJS,JUDASS, MUNTERA EMBRIJS.....
un
u
Varbūt, es kļūdos, bet ļoti uzmanīgi sekoju visu iepriekšējo ministru teiktajam attiecībā uz arhīvu atdošanu. Es nezinu, kādā partijā ir Ronis (vai kāda partija viņu izvirzīja), iespējams, Tautas partijā, ja jau Riekstiņš tur bija. Tikai Roņa attieksme ir pavisam savādāka kā Riekstiņam. Ko Tu iesaki darīt, Rex?
Rex
R
Ronis prasa Kremlim atdot Latvijas arhīvus,zinot ka tas nenotiks.Nevar atslepenot Latvijā darbojšos Štirlicus.Tā ir lēta sevis slavēšana
un
u
Uzreiz neatvērs, līdz šim Latvijas valdība ir klusējusi, bet Birkavs pateica: "Arhīvi radušies Krievijā, tāpēc ir Krievijas īpašums". Kaut tas nav tiesa, ka "lietas" izveidotas Krievijā, "lietas" safabricēja Latvijā un uz Krieviju aizveda reizē ar ieslodzītiem. Uzreiz neatvērs. Tikai Ronis ir pateicis, pirmais no Latvijas Ārlietu ministriem.
un
u
Taisni Ronis pieprasīja, lai Krievija atdos arhīvus. Pirmais no visiem Latvijas Ārlietu ministriem.
Zelma Birzniece
Z
Ronim un atbalstītājiem-vai latviešiem,vajadzētu vēsturi rakstīt ar šodienu,aizmirst deportācijas,badā un sala Sibirijā bojā gājušos pirmkārt jau bērnus.Lai Ronis aicina "aprakt" Hitleru un holokaustu.
Interesanti gan
I
un tā nu uzreiz pēc Roņa pieprasījuma Krievija atvērs visus arhīvus! Brīnums gan kā kāds neiedomājās to pateikt agrāk,būtu jau sen atvēruši-ha ha!
un
u
Tā ir. Izlasīju DELFI par Roņa uzrunu. Ronis ir teicis, ka Krievijai jāatver visi arhīvi par deportētajiem Latvijas pilsoņiem. Līdz šim neviens Latvijas Ārlietu ministrs to nav teicis. Diena izrok kaut kādu "sensāciju", pārprot to un skandina, aizmirstot par tiešām svarīgo. Bet pakts ir jāaprok (jāatzīst par noziedzīgu) pakta radītāju valstu mantiniecēm - Krievijai un Vācijai kopīgā paziņojumā.
linda
l
Nu, zinot to, kā žurnālisti "spēlējas" ar interviju PATIESO tekstu (vārdiem, kā ar LEGO klucīšiem), nebrīnīšos, ja Roņa teiktais būs deformēts.....
smaidulis smaidītājs
s
nu ko, roni? a? bet mugurkauls jau ir krievu suņiem atdots! ko nu? :)))
pro
p
pro 18:02 Neauglīga, muļķīga un atpakaļrāpulīga politika. Jā, tie (abi) sen kā miruši. Bet viņu noziedzīgā darījuma pielūdzēji ne tikai dzīvo, bet kļūst aktīvāki, bezkaunīgāki un skaļāki. Ārlietu ministram (un vispār - ikvienam valstsvīram un pilsonim) neklājas šļupstēt par `pagātnes aprakšanu`, pretrunu nolīdzināšanu, būtībā piekāpšanos okupācijas priekšā. Jā, vēsturi nevar pārtaisīt: tā notiek vienā vienīgā veidā un pati par sevi nav labojama. Bet jāatzīst reālā vēsture, kāda tā bija mums, latviešu tautai un Latvijas valstij. To nevar un nedrīkst aizmirst. Nav tādēļ nemitīgi jādīc, bet visur skaidri, lepni un konsekventi jāatgādina, KAS un KĀ notika. Starp citu, nav nemaz iespējams sākt kādas attiecības, rīcības, sadarbības `no baltas lapas` - nē, tikai no reālās, taustāmās, konkrētās pagātnes.
Ilmārs > tm
I
Eiej labāk paskaties Rīgas krievu grāmatnīcās - tur ir simtiem grāmatu par 2. pasaules karu, par vēsturi un Krievijas Impēriju! Un tad runā par to, ka kāds te ir apmāts ar savu vēsturi! Tieši otrādi - latvieši pārāk maz interesējas par to. Tauta tikai tad ir tauta, ja tai ir sava vēsture. Bet latviešus grib pataisīt par vienkāršu pūli.
Memory
M
Ienesīgu biznesa nišu jau vēsturnieki ''kaprači'' tik viegli neatdos - un arī daudzi politiķi ir ieinteresēti uzturēt šo ''kapraču'' tēmu, jo kā gan citādi izskaidrot 20-it gadu sasniegto 4. maija republikā ? Vainīgs Molotovs&Ribentrops, vainīgs Staļins&Hitlers - un par šādiem vienkārši ģeniāliem skaidrojumiem un to propagandu ''kaprači'' saņem grandus/grantus, prēmijas, ordeņus un spēj savas ''siltās'' vietiņas nosargāt ?
kika
k
Nosauc argumentus , kas pamato ka latvieši ir īpaši apmāti ar vēsturi ? Tas,ka esam maza tautiņa lielo tautu krustcelēs un tās nekad ar mums nav rēķinājušās un ka tagad - 20.-21.gs. mēs beidzot par to atklāti,nosodoši runājam - vai tā ir tā apmātība ? Vai tas , ka atdodot Abreni mazajai KRIEVIJAI vēl nepiemaksājām skaidrā naudā ? Vai , ka visi latvieši vēl nav aizbraukuši no Latvijas un šo skaisto zemi atstājuši agresīvākām un nekaunīgākām tautām bez cīņas ? Vai tā ir tā mūsu apmātība ? Paskaidro ! Man būs interesanti ...
Nauda
N
Ronis velas paaraksit vesturi. Vins ebreju del, neatdzis ka 1941. g. 1 julija vaciesi bija sagaiditi Latvija ar pukem, jo VACIESU ARMIJA effektivi beidza, apstadinaja BAIGO GADU genosidu. Ir skaidrs, ne tikai Latvija bet eiropa un ASV ebreji loti censas pataisit Vacu holocaustu VIENIGO genosidu 2. pasaules kara. Citi genosidi, it seviski tos pret austrum eiropiesiem neskaitas. Ronis un parejie ir liekuli, Vini pardod Latviju, paaraksta Latvijas vesturi lai dabut zidu naudu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas