Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

VID pieķer narkotiku pārvadātājus lidostā "Rīga" un Rīgas Pasažieru ostā

Pagājušajā nedēļas nogalē Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Rīgas muitas reģionālās iestādes darbinieki, veicot muitas kontroles pasākumus lidostas _Rīga _un Pasažieru ostas muitas kontroles punktos, aizturējuši personas, kas centās pārvietot narkotiskās vielas pāri Latvijas robežai - 3,04 gramus marihuānas, 9,41 gramus hašiša un 0,44 gramus kokaīnu saturošas vielas. Kā informē VID, kontroles pasākumos piedalījās arī dienesta kinologi ar suņiem.

27.augustā VID darbinieki veikuši muitas kontroli Pasažieru ostā uz prāmja Silja Festival uzbraucošajām automašīnām. Pārbaudot kādu BMW markas automašīnu, kurā atradās divi vīrieši, vācu aitu sugas darba suns pievērsa VID darbinieku uzmanību automašīnas priekšpusē uz paneļa esošam makam. Tajā VID darbinieki atrada folijā ietītu zaļganbrūnu augu izcelsmes vielu.

Kā norāda dienests, pēc šī atraduma VID darbinieki turpināja automašīnas pārbaudi un viņu pūles vainagojās panākumiem – salona mitro salvešu Auto Wipes iepakojumā VID atrada vēl divus folijas un divus celofāna iepakojumus ar līdzīgu vielu. Kā vēlāk tika noskaidrots ekspertīzē, izņemtā zaļganbrūnā augu izcelsmes viela ir gandrīz divi grami (1,71 g) marihuānas.

Par konstatēto faktu VID Muitas kriminālpārvaldē tajā pašā dienā tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.1 panta 1.daļas – par narkotisko vielu pārvietošanu pāri Latvijas Republikas robežai nelikumīgā veidā. Aizdomās turētajam 1981.gadā dzimušajam Lietuvas pilsonim šobrīd piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Pāris dienas vēlāk, 29.augustā, VID darbinieki kopā ar kinologu un springerspaniela šķirnes darba suni, kurš VID strādā jau ceturto gadu, lidostas "Rīga" pasažieru termināla ielidošanas zālē veica no Varšavas ielidojošo pasažieru un to bagāžas kontroli. Suns pievērsa pastiprinātu uzmanību kādam 1965.gadā dzimušam Spānijas pilsonim, tādējādi norādot, ka pie viņa, iespējams, atrodas aizliegtas vielas.

Lai gan minētā persona šķērsoja muitas zonu pa tā saukto "zaļo koridoru", tādējādi apliecinot, ka viņa bagāžā neatrodas preces, kuras būtu jādeklarē vai kuru pārvietošana pāri robežai ir ierobežota vai aizliegta, pamatojoties uz darba suņa uzvedību, pasažieris tika uzaicināts uz padziļinātu muitas kontroli. Tās laikā pasažiera rokas bagāžā  VID darbinieki atrada caurspīdīgus polietilēna iepakojumus ar  sasmalcinātas un sapresētas zaļgani brūnas krāsas augu valsts izcelsmes vielas fragmentiem un sapresētu, polietilēnā iepakotu vielu baltā krāsā.

Ekspertīzes rezultātā noskaidrojās, ka tie ir gandrīz desmit grami (9,41) hašiša, 1,33 grami marihuānas un 0,44 grami kokaīnu saturošas vielas.

Par konstatēto faktu VID Muitas kriminālpārvaldē tajā pašā dienā tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.1. panta 1. daļas un 253. panta 1. daļas par narkotisko vielu pārvietošanu pāri Latvijas Republikas robežai nelikumīgā veidā, kā arī to nelikumīgu glabāšanu un pārvadāšanu. Spānijas pilsonim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Kopumā šī gada augustā VID Muitas kriminālpārvaldē ir uzsākti 20 kriminālprocesi par narkotisko vielu pārvietošanu pāri Latvijas robežai, kas ir lielākais vienā mēnesī par šādiem pārkāpumiem uzsāktais kriminālprocesu skaits VID Muitas kriminālpārvaldes pastāvēšanas laikā. Kriminālprocesu ietvaros izņemti vairāk nekā septiņi kilogrami marihuānas, 36,55 grami hašiša un 0,44 grami kokaīnu saturošas vielas. Pēc VID ekspertu rīcībā esošās informācijas, viens grams hašiša vai marihuānas melnajā tirgū maksā aptuveni desmit latus, bet grams kokaīna – līdz 40 latiem. Tātad augustā uzsākto kriminālprocesu ietvaros kopumā izņemtas narkotiskās vielas aptuveni 70,5 tūkstošu latu vērtībā.

Top komentāri

AC
A
puikām atņēma nedaudz zālīti. Kāšu meklēšanas vienība ir īstā, kur jāveic samazinājums. Sabiedriskais labums no tā, ka kāds neuzpīpē zālīti ir teju nulle. Apmēram tāds pats, kā neļaujot kādam iedzert pusotru alu
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas