Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vienojas politisko atbildību par digitālo jomu uzticēt VARAM

Topošās koalīcijas partneri panākuši vienošanos, ka par digitālo jomu politiski atbildīga būs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), aģentūrai LETA pastāstīja viens no partiju apvienības Jaunā vienotība līderiem, topošais finanšu ministrs Arvils Ašeradens.

Vēl paredzēts diskusijas kopā ar Satiksmes ministriju (SM) par to, kuras ar digitālo jomu saistītās SM struktūrvienības varētu pārcelt uz VARAM.

Paredzēts saglabāt pašreizējo VARAM nosaukumu, piebilda JV politiķis.

Panākto vienošanos sarunā ar aģentūru LETA akcentēja arī AS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars. Politiķis norādīja, ka pienācis laiks sakārtot digitalizācijas procesu, kas pašlaik ir sadrumstalots pa dažādām nozarēm.

Lai darbības šajā jomā apvienotu, būs jāveic liels darbs Ministru kabineta komitejās, kā arī jārēķinās ar kādu ierēdņu pretestību izmaiņām, pauda Tavars.

Kā ziņots, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam "Apvienotais saraksts" ir izvirzījis Saeimas deputāta Māra Sprindžuka (AS) kandidatūru. Savukārt par satiksmes ministru kļūs "Nacionālās apvienības" pārstāvis Jānis Vitenbergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas