Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Vienots tiesiskuma koalīcijas atbalsts Sprūdžam par Lembergu izpaliek

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības lietu ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) bauda vienotu savas partijas atbalstu par lēmumu atstādināt no amata Ventspils domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu (Latvijai un Ventspilij), turpretim koalīcijas partneris Vienotība minstinās paust savu attieksmi un gaida sīkākus skaidrojumus. A. Lembergs par savām pozīcijām ir pārliecināts.

To, ka atstādina no amata Ventspils mēru, ministrs E. Sprūdžs paziņoja piektdien vēlu pēcpusdienā - tieši nedēļu pēc tam, kad bija pieprasījis A. Lembergam paskaidrojumus par «saimniekošanu Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja un Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētāja amatā», kur mērs esot patiesā labuma guvējs daudzās komercsabiedrībās. A. Lemberga atbildes vēstulē neesot sniegtas atbildes pēc būtības. Lai gan tiesa A. Lembergam jau līdz šim liegusi pildīt domes priekšsēdētāja amata pienākumus, E. Sprūdžs uzsvēra, ka ar viņa rīkojumu tiek skaidri pateikts - A. Lembergs ir atstādināts un vairs nav Ventspils mērs. «Ministrija nav tiesa, ministrijā lēmumus pieņem politiski, un es esmu politiķis. Man ir tikai viens mērķis šajā brīdī - godīgas un atbildīgas pašvaldības visā Latvijā, arī Ventspilī. Protams, šim lēmumam ir ne tikai juridiska, bet arī simboliska nozīme,» uzsver E. Sprūdžs. Līdzīgi kā ministram pārliecības par savu pozīciju netrūkst arī A. Lembergm. «Manā dzīvē no tā pilnīgi nekas nemainās. Es kā biju, tā palieku Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs,» A. Lembergs apgalvoja LETA.

Ar gandarījuma izteikšanu par E. Sprūdža paveikto neskopojās Reformu partija. Sestdien RP kongresā kāds no biedriem spontāni piedāvāja partijas rezolūcijā iekļaut atbalsta izteikšanu ministram, un tas tika izdarīts vienbalsīgi. Ministram bija arī Nacionālās apvienības atbalsta plecs. Saeimas deputāts un VARAM parlamentārais sekretārs Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK) piektdien sacīja, ka nevajadzētu par zemu novērtēt Sprūdža rīkojuma nozīmi. «Kad prezidents Valdis Zatlers parakstīja Rīkojumu nr. 2, arī daudzi teica, ka nekas nemainīsies. Tomēr daudz mainījās. Šis varētu būt Rīkojums nr. 3, ar ko pēdējais oligarhs ir ārā no politikas,» teica E. Cilinskis.

Savukārt lielākais koalīcijas partneris - premjera Vienotība - nesteidz E. Sprūdžu nēsāt uz rokām. Līdzīgi kā iepriekš norādīja premjers Valdis Dombrovskis, arī Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis (Vienotība) Dienai uzsvēra, ka joprojām nav skaidrs, ar ko rīkojums par atstādināšanu atšķiras no jau spēkā esošā tiesas lēmuma liegt A. Lembergam pildīt mēra pienākumus. «Vispirms noteikti vajag Sprūdža kunga skaidrojumu. Citādi ir neizpratne,» atzina Dz. Zaķis. Tajā pašā laikā viņš teica, ka tas nav koalīcijā lemjams jautājums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas